McIlroy bajban!

2013.03.05. 10:05

Szerző: golfdroid

Címkék: rory mcilroy

Az év nagy meglepetése a tavalyi világelső, Rory McIlroy vesszőfutása, ami ütőváltásának következménye.

Sir Nick Faldo megmondta: tavaly november végén nagy feltűnést keltő nyilatkozatot tett, amelyben azt jósolta, a még rendkívül fiatal világelső, Rory McIlroy súlyos bajba kerülhet ütőváltása miatt. McIlroy titlest ütőjét cserélte fel a Nike-vel, s Faldo jelezte a bajt. Azzal indokolt, hogy ilyen fiatal játékosnál az ütőbe helyezett bizalom rendkívül fontos, arról nem is beszélve, hogy szerinte a hatalmas tapasztalattal rendelkező Titlest-nek jobbak az ütői, mint a Nike. A szaksajtó általában azzal intézte el Faldo intelmeit, hogy örökké aggályoskodik, egyébként is borúlátó brit!

2013 03 05 McIlroy.jpg

Mint ismeretes tavaly év végén a 23 éves játékos 10 éves szerződést írt alá a Nike-val, amely Rory elnevezésű szetet hoz forgalomba. Faldo megjegyezte, furcsa, hogy a kétszeres major győztes McIlroy miért megy olyan sportszergyártóhoz, amelynek golfban van egy rettentően erős arca – Tiger Woods. Nos, a válasz egyszerű – pénzért. Az amerikai gyár ugyanis elképesztő összeget, pénzünkre átszámolva 55 milliárd /!/ forintot adott neki 10 évre! A Nike-nak a jelek szerint minden pénzt megér a fiatal világelső, mert a világ legjövedelmezőbb sportjában, a golfban nem igazán sikeres sportszergyártó. Fel akarja magát hozni, de a jelek szerint ehhez még sokat kell kísérleteznie.

Az idei év golfeseményei eddig ugyanis Faldot igazolják: az ír világelső szánalmasan játszik, március első hétvégéjén pedig egyszerűen elsüllyedt a szégyentől, amit igen rosszul kezelt. A Honda PGA Touron előfordult az, ami eddig csak egyszer a golftörténelemben: McIlroy a második napot nem fejezte be, +8-as állásnál (a cut par-nal volt!) ugyanis hazament! Képtelen volt elviselni a gyötrelmet, ami már korábban is jelentkezett: az év első eseményén, Abu Dzabiban sem jutott be a cutba, a World Matchplay világbajnokságon pedig honfitársától, Shane Lowrytól már az első fordulóban kikapott és kiesett. Kíváncsi a sportvilág, vajon az év első Majorjáig, Augustáig, április közepéig össze tudja-e szedni magát, megtalálja-e az új ütőhöz való swinget. Sokan kétlik ezt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr635117570

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: your domain name 2017.12.08. 10:21:43

Médiatörvény és reklámidő - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása