Nem felejtik el az amerikaiak a medimahi drámát, a Ryder Kupa 2012-es elvesztését: tapasztalt kapitányt jelöltek 2014-re.

A golfvilág legnagyobb, kétévenként megrendezésre kerülő eseménye, a Ryder Kupa 2012-ben minden korábbinál izgalmasabban alakult: a Chicago melletti pályán az európaiak teljesen kilátástalan helyzetből álltak fel, s megnyerték a találkozót! Ezzel az európaiak rekordot állítottak fel, mert az utóbbi öt Ryder Kupából négyet elhoztak! Az amerikai csapat elsősorban mentális tényezőkkel magyarázható veresége arra ösztönözte a PGA America elnökét, Ted Bishopot, hogy a legtapasztaltabb kapitányt jelölje 2014-re, amikor Skóciában (Gleneagles) lesz a verseny.

13-jan-08-ryder cup.jpg

A 64 éves Tom Watson a legidősebb kapitány, aki csatába vezette az USA-sztárokat, őt az 57 éves Sam Snead követi (1969). Ugyancsak a tapasztalat fontosságát emeli ki, hogy Watson volt már kapitány – ráadásul kiváló játékosnak bizonyult. A golf történelem legidősebb Major bajnoka lehetett volna, ha három évvel ezelőtt a Brit Nyílt Bajnokságon a 72. szakaszon begurít egy biztosnak látszott part… Watson egyébként nyolcszoros Major győztes, ezen kívül 39 PGA tornagyőzelem is ékesíti statisztikáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr805005107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása