Best of Golf: űrhajós golfozó
2013.04.03. 14:05
Szerző: golfdroid
Címkék: hegyi j attila best of golf pétervári zoltán gál zsombor
Múlt héten a Kempinski Hotelben adták át a díjakat a tavalyi év legjobb eredményeit elért golfozóknak, de volt egy különleges személy is a színpadon.
Gál Zsombor nevét még viszonylag kevesen ismerik hazánkban, pedig a jelek szerint ő lesz az első magyar gyökerekkel rendelkező személy, aki az immár tömegessé váló űrturizmusba belép. S miként kerül egy ilyen hír golfos szakportál tudósításai közé? A válasz egyszerű: Gál a golfpályán találkozott azokkal az űrhajósokkal, akik „megfertőzték”. Mindez 2011-ben, Abu Dabiban, a világ egyik legjobban díjazott golfversenyén, Tiger Woods és társai jelenlétében történt, ahol Gál orvosként dolgozott.
Hegyi J. Attila, Gál Zsombor és Pétervári Zoltán
Varázsos élettörténete van a golfozó űrhajósnak: hat éves volt, amikor Erdélyből Németországba kivándorolt szüleivel, de magyarságát és anyanyelvét megőrizte. Fogorvos lett, az egyik legjobb az országban. Ez teremtette meg anyagi lehetőségét annak, hogy az elit golfklubokat látogassa, s finanszírozza az űrturizmussal kapcsolatos, tekintélyes kiadásokat. A kiképzés ugyanis rendkívül gondos annak ellenére, hogy az űrturisták csak néhány percet töltenek az űrben. A szervezetnek azonban hasonló megpróbáltatásokat kell kiállnia, mint hosszabb utazások során. A Majove sivatagból (USA) induló űrjármű négy perc alatt éri el a 103 kilométeres magasságot, s másfél óra múlva már vissza is érkezik azért, hogy újabb jelölteket vehessen fedélzetére. A tervek szerint naponta négyszer száll majd fel a különleges űrrepülőgép, amelynek fedélzetén az elsők között ott lesz jövőre a kettes handicappel rendelkező fogorvos.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.