Egy tizenéves magyar fiatalember életében a golf nemcsak játék, hanem betegség elleni gyógymód is.

Holló Zsombor, a 13 éves golfozó számára a golf sokkal több, mint érdekes hobbi, hiszen nagyon komoly gerincferdülés ellenére üti a labdát szinte nap, mint nap, és nem is akárhogyan!

Kisgyermek korában észlelték a szülei, hogy sem a testtartása, sem a járása nem tökéletes, valami nem tetszett nekik. A megérzés és a gondoskodás jó volt, bár az orvosok eleinte csak az úszást javasolták a kisfiúnak. Azonban édesanyja nem hagyta annyiban, a további vizsgálatok pedig azt mutatták, hogy bizony komolyan kell venni az elváltozást, így Zsombor „páncélt” kapott, amit azóta is hord. Éjszaka, álmában és nappal az iskolában egyaránt, kivéve akkor, mikor golfozik. És ez így lesz még legalább 18 éves koráig.

A golffal nagybátyja ismertette meg az akkor 9 éves gyermeket, aki megörült, hogy végre van egy sportág, amit űzhet és érdekli is. „Szerelem volt ez első látásra” – ettől kezdve az ifjú játékost igen nehéz leparancsolni a pályáról.

2012-től új edzője van, Brúder Balázs. A hétszeres magyar bajnok szakértelme tükröződik Holló játékán: tavaly számos versenyen jutott a legjobbak közé itthon és külföldön egyaránt, handicapje pedig tizenkettőt javult.

2013 02 27 holló zsombor.jpg

Holló Zsombor és edzője Brúder Balázs

Holló nem az egyetlen golfozó, aki hasonló betegséggel küzdött, s a golf jelentett gyógyírt. A profik között Stacy Lewis az a játékos, akinél szintén komoly gerincferdülést diagnosztizáltak 11 éves korában. Ő is gerincmerevítőt hordott a nap 18 órájában, 7 hosszú éven át. De ez sem gátolta meg őt abban, hogy nagyon komoly eredményeket érjen el a golfban: eddig 6 LPGA tornát nyert és volt már a 2. helyen is a nők világranglistáján.

Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy Zsombor sem elégszik meg a hobbi szintű golfjátékkal, és idéntől a szövetségi kapitány kérésére már a magyar válogatott edzéseire is hivatalos.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr195108699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása