A Sports Illustrated élő legendája, Frank Deford azon tűnődött el, hogy vajon mi történhetett az amerikai női golffal.

 
Azok után, hogy jelenleg az amerikai hölgyek szinte a kulturális élet minden spektrumán egyre előbbre törnek, amikor a tengerentúli sportolónők egyre több műfajban alkotnak maradandót, felvetődik a kérdés, hogy a legnépszerűbb egyéni sportágakkal vajon mi lehet a probléma? Az egyedüli kivétel talán az amerikai síelő Lindsay Vonn, aki idén mindenkit maga mögé utasított az alpesi lesiklásban. Ha ő nem lett volna, akkor 2012-ben Amerikában talán nem is lenne női sportolót érintő főcím a sportlapok hasábjain.
 
 
Az Egyesült Államokban a női tenisz és a női golf is teljesen eltűnt – szinte alig találunk a két sportág élmezőnyeiben tengerentúli versenyzőket. Azt persze el kell ismerni, hogy Amerikában azért is ilyen markáns az egyéni női sportágak, utóbbi években bekövetkezett sikertelensége, mert a csapatsportok sokkal kevésbé kerülnek reflektorfénybe, hiszen Amerikában mindig is jobban szerették a hősöket, mint a hős csapatokat. Ezen felül pedig természetesen a férfiak dominanciája is érzékelhető, ugyanakkor mivel a nagy pénzek mindig is az egyéni sportokban voltak, így kézenfekvő lenne, ha minden tehetséges sportolónő az ilyen típusú sportágakat választaná, ám ez koránt sincs így.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr174478005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása