Best of Golf: lobbi

2013.04.01. 07:02

Szerző: golfdroid

Címkék: magyar golf hegyi j attila

Péntek este a Kempinski Hotelben adták át a díjakat a tavalyi év legjobb eredményeit elért golfozóknak, menedzsereknek, előtte azonban a hazai golfélet szereplői találkoztak.

A világ sportdiplomáciájának velejárója, hogy a döntéshozók, véleményformálók, az egyes sportágak ipari gurujai rendszeresen találkoznak, hogy nyugodt körülmények között megbeszéljék: melyek azok a saját és sportági célok, amik mentén tovább érdemes lépni. Semmi kivetnivaló nincs ebben, ez a világgazdaság rendje és az elit érdeke.

best of golf 2013 04 01.jpg

Magyarországon mindent másként látnak, mutyizást vagy éppen talmi csillogás utáni vágyat vélnek belemagyarázni a lobbizásba. A pénteki Best of Golf díjátadó ünnepség (képünkön a díjazottak) előtt hosszú idő után először volt hamisítatlan lobbi megbeszélés Magyarországon a golfról. Hegyi J. Attila hívta egybe az érdekelteket, sokan eljöttek: sportpolitikusok, pályatulajdonosok, edzők, médiaképviselők. 

A több, mint egy órás, kötetlen témájú beszélgetés legfontosabb üzenete, hogy az ország gazdasági helyzete miatt a golfsport nagy válságban van, a pályatulajdonosok érdeke a rövid távú túlélés, a középtávú gondolkodás csak ezután jöhet. Akad olyan pálya, amely ebben a helyzetben a külföldi green feekben látja a mentsvárat, vannak olyanok, akik a hazai pénzesebb rétegeket kívánják megszólítani – például a télen síelők ilyen célcsoport lehet. Az viszont biztos, hogy a golf hazánkban is sok pénzt tudna pumpálni a gazdaságba: a tavaly nyári Young European Masters hatására 4400 vendégéjszakával nőtt a Balatonfüred környéki szállások kihasználtsága!

A gazdasági realitásokat tükrözték azok a vélemények is, miszerint a pályák marketing keretük jó részét a környékükön levő médiumokban költik el, 100 eurós kezdő ajánlatokkal ostromolják a potenciális játékosokat, de gondot okoz, hogy a pályaérettséget gyorsan szerezettekből klubtagok legyenek. Az iskolásoknak szóló programok hatása ma még nem érzékelhető, talán a tudatformálásban lehet nagy szerepük, abban, hogy a fiatalok és szüleik is megértsék a golfozás lényegét és azt, hogy golfozni is lehet elérhető áron.

A megbeszélésen részt vett Fábián László MOB-sportigazgató és dr. Bohács Zsolt a Parlament turisztikai- és sportbizottságának elnöke, ami a jövőre nézve jelentősen növelheti a golflobbi hatékonyságát. Különösen, ha a sportági szövetség is felveszi a tempót.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr945185948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása