Az évtized ütése

2013.03.25. 11:18

Szerző: golfdroid

Címkék: sergio garcia pga tour

Soha nem volt még ilyen veszélyes ütés a golfban, amit Sergio Garcia mutatott be Orlandoban.

A PGA Touron játszó spanyolok közül Sergio Garcia nyújtotta a rosszabb teljesítményt, Castagno ezzel szemben parádézott, s az ismét, de már tartós csúcsformára jutott Tiger Woodsot szorongatta az Arnold Palmer Invitational PGA verseny negyedik napján. Mégis Sergio került a figyelem középpontjába, az utóbbi évtizedek legbravúrosabb, de – a golfozó szempontjából - egyben legveszélyesebb ütésével.

A golfozás nagy hívei emlékezhetnek még a két héttel ezelőtti Cadillac Kupára, amikor Tiger Woods  labdája akadt fenn az egyik pálmafa tetején. Nem volt mit tenni, a bajnoknak büntető ütéssel kellett tovább haladnia, mivel esélye sem nyílt arra, hogy a 10 méter magasan levő labdához jusson.

Floridában most másként alakult: Sergio Garcia labdája ugyanis egy hagyományos méretű fa szétágazó nagy ágai között ült meg, ahonnan elméletileg tovább lehetett ütni. A bátor spanyol ki is használta a lehetőséget – valamint azt, hogy ha eredményei miatt nem, de bravúrja okán a címlapokra kerüljön. Egy golfkocsi segítségével – és tornászokat meghazudtoló akrobatikus erőmozdulattal – felhúzta magát a fára, majd a gallyak közé egyensúlyozta az ütőt is, és egy balkezes hátralendítéssel a fairwayra pöckölte a labdát, így elkerülte a büntető ütést. Ilyen bravúrt még nem láttunk a fanatikus golf-akrobata-zsonglőröktől!

A természeti erők furcsa játéka kisvártatva folytatódott Orlandóban: 100 kilométeres szél kerekedett, özönvíz zúdult a pályákra – az egyik fairway fába még villám ics csapott! - , ezért a döntő napot hétfőre halasztották, így a 3 ütéssel vezető Tiger Woodsnak még várnia kell, hogy újabb tornagyőzelmét megünnepelhesse.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr585170147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása