Évek óta stagnál a magyar golfélet. Sok a szomorú példa, de szerencsére akadnak üdítő hírek is. Vajon milyen lesz az idei esztendő?

 
Nem indul különösebben jól a tavasz a magyar golféletben, hiszen a sportolók hiába várták az eddig hagyományos golf bált, annak megrendezésétől idén eltekintettek a szervezők. Önmagában ez a tény is jelzi, az ország gazdasági állapotához hasonlóan sovány lehet az idei golf szezon is. Aggasztó hírek érkeznek a tavaly még az „Év golfprojektjének” választott budapesti Academy Golf Club vagy a hencsei pálya üzemeltetési nehézségeiről is.
Több olyan golfprojekt is van az országban mely mára teljesen leállt. Sokan emlékeznek a Tópark projektre, melynek egy elem lett volna a golf, már azonban csak egy kihalt betondzsungel az M1-es autópálya ki- bevezető szakaszán. Maradjunk az M1-es autópályánál és menjünk tovább egészen Bicskéig, itt épül épült volna ugyanis a Budapest Gate elnevezésű projekt, mely több száz lakóingatlan és szálloda mellett egy 18 lyukú golfpályának is helyt adott volna. A környékbeliek szerencséjére a projekt idő előtt leállt, így nem maradtak a tájképben félkész betontömbök. Ám a legszomorúbb golfpálya bezárás Gödhöz kapcsolódik, itt működött ugyanis évekig a Pólus Palace Golf Club és Hotel. Itt laktak a Nagy fogyás című műsor szereplői is, már ha valaki még emlékszik a műsorra. Ám a gazdasági válság és a stagnáló magyar golfozói taglétszám elvitte ezt a projektet is.
 
Állóvíz, marad vagy kijön belőle a magyar golf idén?
 
Szerencsére van ellenpélda is. Vámospércsen (Debrecen mellett) a Boya Eagles Golf & Country Clubban fejlesztésekbe kezdenek, az Új Széchényi Terv keretében. A kapott pénzből fedett driving range áll majd a sportolók rendelkezésére, tovább építik a belső úthálózatot és karbantartó épület is létesül, ami nélkül már nehezen lenne megoldható a géppark megfelelő tárolása.
A másik jó hírért szó szerint át kell autózni az egész országon egészen Szarvaskútig (Zirc mellett), itt épül ugyanis a Forest Hills Golf & Country Club, mely ugyan 18 lyukú pálya lesz, ám csak 9 green. A pálya vonalvezetése ugyanis úgy van kialakítva a Bakony szívében, hogy egy adott lyukat két irányból is meg lehet játszani. A club területén található egy szálloda is, valamint teniszpályák is várják a vendégeket.
 
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a Magyar Golf Szövetség túl sokat nem tesz a magyar golf népszerűsítése érdekében. Elég csak megnézni, hogy nőtt nem nőtt a golfozók száma Magyarországon az elmúlt években. Már pedig a magyar golfnak ennél több segítségre lenne szükség, különben jönnek az újabb betondzsungelek…

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr734290865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása