Golfozás Kínában I. rész

2012.12.12. 15:05

Szerző: golfdroid

Címkék: kína hainan

Kína a világ egyik legellentmondásosabb országa, amelyet hűen jellemez a golfőrület.

Kína legdélibb, trópusi szigete, Hainan valósággal magába szippantja a golfozókat. Jól lelzi ezt, hogy nemrégiben 40 szakújságírót golfos utazásra invitáltak a rohamléptekben fejlődő területre, köztük hazánkból egyedül szakmai portálunkat is.

Bármennyire meglepő, az európai értelemben vett jóléttől még elmaradó országban hatalmas az érdeklődés a sportág iránt, amit jól mutat, hogy az állami tévétársaság által kínált nyolc program közül vasárnap délután 3-4 golfversenyt közvetít. Hatalmas húzóerőt jelent, hogy a világ legjobbjai rendszeresen ellátogatnak a legjelentősebb kínai versenyekre, s jönnek celebek is szép számmal.

Hainan valóságos csoda: a szigeten jelenleg az ötcsillagos szállodák ágykínálata 16 000, de egy év múlva ez a szám már 23 000 lesz! Jelen vannak a legnagyobb világmárkák, a Ritz Carltontól kezdve a Sheratonon át a Kempinskiig: a luxus Európában alig ismert minőségét kínálják, ráadásul hatalmas területű parkokkal.

A szigeten 51 nagyszerű minőségű golfpályát építettek eddig, javarészben kínaiak játszanak. A The Dunes pálya ügyvezetője, Jimmy Luk szerint Kínában jelenleg öt millió golfozó van, mindegyikük dúsgazdag, főleg rájuk számítanak. Stewart Kemp megmutatta az újságíróknak azt a Taylormade komputeres ütéselemző központot, amelyből még csak négy van a világon, s amely kétórás bérleti díja 450 000 forint…

 Nem vitás, ahogyan nő a világban Hainan ismertsége, jönni fognak a külföldi golfozók, mert ilyen csodálatos fekvésű és minőségű pályákkal egy kis szigeten sehol nem lehet találkozni. Igazi élmény a golfozóknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr104961767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása