No.38 – A pronghorni klub (Nicklaus)

2004-es debütálása óta, ez a Jack Nicklaus saját dizájnját képviselő pálya szinte minden idelátogató golfozóban komoly nyomot hagyott. A lávakövek, a fairway-ek és a greenek is örök élménnyel szolgálnak, így ha valaki Oregon mellett kezdi a golftúráját és ellátogatott a Bandon Dunes-ra, akkor jól gondolja meg, hogy észak-keletnek veszi az irányt, mert az ötórás autóút fáradalmai végül megtérülnek a lenyűgöző pályán.

12-aug-02-prong.jpg

Pronghorn Club & Resort

No.78 – The Prairie Club (Dunes)

Képzeljük el a legvadabb fairway-eket. És ha megvan, akkor ezt szorozzuk meg kettővel. Tom Lehman és Chris Brands tervezők úgy gondolták, hogy a legjobb döntés az lenne, ha Nebraska észak-nyugati oldalába vésnék a pályát. Ha nem vigyázunk, könnyen a golftörténelem legmélyebb bunkereibe eshetünk.

No. 82 – The Links at Lighthouse Sound

Arthur Hills 2000-ben rántotta le a leplet művészi kialakítású pályájáról és a létesítmény hamarosan az óceánparti golfimádók egyik kedvencévé vált. Bár hatalmasok-, a greeneket mégis kifejezetten nehéz célba venni. A 622-yardos par 5-ös hetedik szakasz neve jól összefoglalja a pálya finomságait: „Az ördög könyöke.” Bár 2010-ben kikerült a top 100-as listáról, az újabb látogatásokat követően bebizonyosodott: a Lighthouse Sound bizony top 100-as kvalitás.

12-aug-02-lighthouse640.jpg

Lighthouse Sound Golf Club

No. 84 – Marquette Golf Club (Greywalls)

Erdők és tisztások váltják egymást ebben a festői környezetben. Peninsula hosszú ideig hiányolta az olyan izgalmas pályákat, mint ez a 2005-ben átadott, Mike DeVries által tervezett létesítmény. Bár több helyen kőfalak veszik oltalmukba a zászlókat, ne gondoljuk, hogy ez megkönnyíti a dolgunkat.

No. 96 – Dormie Club

Bár 2010 óta több gazdasági és vezetőségi probléma is sújtja a pályát, jobb, ha a fantasztikus tervezésről is ejtünk egy-két szót. Boll Coore és Ben Crenshaw duója felel a dizájnért és a szuperszéles, fenyőfákkal szegélyezett fairway-ekért. Erő, fantázia és bátor földjáték – ezek szolgálhatnak egy sikeres szerepléshez a Dormie Clubban.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr854692082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása