Bár a londoni olimpia vészesen közeleg, a golfrajongók sokkal szívesebben gondolnak a 2016-os riói ötkarikás játékokra. A sportág ugyanis 16 major múlva, Brazíliában visszatér méltó helyére. De vajon tényleg jót tesz az olimpia a golfnak?

Az ausztrálok profi játékosa, Brendan Jones máris arról beszél, hogy ő legszívesebben kihagyná az ötkarikás szereplést – hiszen állítása szerint a golf nem tartozik az olimpiához. David Polkinghore, az ausztrál Great Lakes Advocate szakírójának riportja: (Brendan) Jones azt mondta, hogy az olimpiai aranyérem csak a tiszteletbeli ötödik helyet foglalhatja el a négy legfontosabb major-cím megnyerése mögött. A British Open, az U.S. Masters, az U.S. Open, valamint az U.S. PGA tornák ugyanis jóval nagyobb súllyal bírnak, mint egy ötkarikás megmérettetés.

12-júli-13-brendan-jones-golf.jpg

Jones úgy érzi, hogy olyan sportágaknál, mint például az atlétika, tényleg érdemes a négyévente megrendezésre kerülő kitüntetett világversenyre koncentrálni, ám a golffal más a helyzet. „Nem értek egyet azokkal, akik szerint a golfnak ott a helye az olimpián.” – Mondta a játékos a The Canberra Times-nak a minap. „Olyan, mint a tenisz – ki tudja megmondani, hogy ki nyert teniszben olimpiai érmet? Ezek a játékosok hétről hétre pályára lépnek, esetenként több millió dollárért – az olimpiai aranyérem egész egyszerűen nem töltené el méltóbüszkeséggel a nyertest.” Jones amúgy jelenleg a 106. a hivatalos golf-világranglistán. Legközelebb a jövő heti Open Championshipen láthatjuk viszont.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr824652078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása