Brian Gay figyelmét minden bizonnyal elkerülte a „Happy, a flúgos golfos” című Adam Sandler klasszikus. A filmben Happy edzőjének, Chubbs Petersonnak ugyanis amiatt kellett szögre akasztania golfütőjét, mert egy aligátor leharapta a kezét.

 
Brian Gay az RBC Heritage torna 15. lyukánál komoly slamasztikába került. Harmadik ütése a tóparti fűben kötött ki, nem mellesleg néhány centiméter távolságra egy háromméteres aligátortól. Gay caddie-je, Kip Henley mindent bevetett annak érdekében, hogy elhessegesse a betolakodót, még egy gereblyét is felhasznált akciója során. Az aligátor hosszú ideig nem engedett a támadásoknak, ám végül úgy döntött, hogy nem tartja fel a golfozókat és visszahúzódott a tóba.
 
 
„Én biztos, hogy nem mertem volna odamenni hozzá, de a caddie-m egyáltalán nem félt az állattól.” – Mondta Gay az eset kapcsán. „Legalább 10 percig az aligátor moccanni sem akart. Volt egy kisbaba pár méterre tőlünk és szerintem ez befolyásolhatta az állat viselkedését. Amikor végre valahára visszament a vízbe, továbbra is ott lebzselt pár centire a parttól, így még mindig nem tudtam megközelíteni a labdát.”
 
Henley azonban feltartóztathatatlan volt, addig nem nyugodott meg, amíg az állatot végleg el nem kergette a közelből. „Amikor az aligátor alámerült, nem lehetett tudni, hogy hol is rejtőzik. Egyszer-kétszer azért még felbukkant.” – Folytatta Gay, a 2009-es Heritage bajnoka a történet felelevenítését. „Nem tudtam, hogy mi fog pontosan történni, egyszer láttam, hogy jó pár méterre visszaúszott a tó közepe felé, így volt elegendő időm az ütéshez.”
 
Az amerikai golfozó végül +1-et ütött a 15. lyukon és 75-öt az első illetve 71-et a második körben, de így sem jutott be cutba. A Harbour Town-i tornát egyébként a svéd Carl Pettersson nyerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr334454579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása