A golfban vannak igazán jó napok, amikor élvezetes a játék és a sztárok remekelnek. Ám szinte tökéletes alkalmakból már sokkal kevesebb van – ilyen volt például a legutóbbi Ryder Kupa-, vagy éppenséggel az U.S. Open zárónapja. A héten kezdődő WGC-Accenture Match Play is ilyennek ígérkezik.

 
A feltételezés nem alaptalan, hiszen van négy ok, ami miatt szinte biztosak lehetünk abban, hogy a Ritz-Carlton Golf Clubban szenzációs show kerekedik a héten.
 
1. Új világelsőt avathatnak
 
A Sports Illustrated legfrissebb világranglistáján már Phil Mickelson áll az élen, ám ő pont kihagyja a tornát, ahogyan a vállsérülést szenvedett Paul Casey is. Ami a hivatalos rangsort illeti, Luke Donald áll még az élen, ám ez könnyen megdőlhet a hétvégén. Amennyiben Rory McIlroy megnyeri a versenyt és Donald nem jut el a harmadik fordulóig sem, úgy automatikusan az észak-ír játékos ülhet fel a golf trónjára. Ám ugyanígy ha Lee Westwood – aki 11 Accenture versenyéből még soha nem jutott tovább a záró fordulókba – nyer, úgy immáron életében harmadszor lehet hivatalosan is No.1. Ehhez persze az kell, hogy Donald ne jusson el a negyeddöntőig.
 
Bill Haas, Tiger Woods, Rory McIlroy és Luke Donald
 
2. Szó szerint akárki nyerhet
 
Gondoljunk csak vissza, 1999-ben Jeff Maggert, 2002-ben Kevin Sutherland a semmiből lettek elsők a tornán, s a regisztrált 64 indulóból most is szinte bárki eljuthat a döntőig, ahol már jól tudjuk, hogy bármi megtörténhet. „Ha lendületbe jössz és elkapod a fonalat, akkor a végéig meg sem állsz.” – Mondta a 2001-es győztes Steve Stricker, aki idén már megmutatta, hogy jó formában van, hiszen a szezonnyitó Hyundai Tournament of Champions viadalon az első helyen végzett. Bár Stricker most öt hét kihagyás után ragad ütőt, elmondása szerint a pihenőidő nem befolyásolja a heti teljesítményét.
 
Luke Donald
 
3. Akár nyer, akár nem, Tiger mindig izgalmas meccseket játszik
 
J.B. Holmes már szinte két vállra fektette Woods-ot a 2008-as torna nyitókörében. Öt lyukkal a vége előtt hárommal vezetett, amikor Tiger négy egymást követő fordulót nyert meg, három birdie-vel és egy 35 lábas eagle puttal. Ha az elmúlt négy évben bárki bármikor felnézett a pgatour.com weboldalra, egészen biztosan látta azt a bizonyos ökölbe szorított kezet. Woods most az ötszörös European Tour győztes Gonzalo Fernandez-Castano ellen lép pályára. A spanyol golfozó lehet az idei Thomas Bjorn, aki emlékezhetünk, tavaly már az első körben elbúcsúztatta az egykori világelsőt.
 
4. A Match Play formátumban a játékosok ragadozókká válnak
 
Példának okáért a „stroke play” Ian Poulter egy remek golfozó, akinek a játéka legtöbbször nem annyira extravagáns, mint öltözete. A „match play” Poulter viszont egy fenomén. A 2010-es Accenture bajnoka talán az utolsó ember, akivel játszanánk egy ilyen formátumú tornán. Most a koreai Sang-moon Bae az elsőkörös ellenfél, ám utána közvetlenül akár Luke Donald is tálcán érkezhet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr744174487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása