Az első legendás Tiger-ütés

2012.02.09. 09:51

Szerző: golfdroid

Címkék: tiger woods

Mike „Fluff” Cowannek mindössze egyetlen tornát kellett kivárnia, hogy olyan ütést lásson Tigertől, mint amilyet azelőtt még soha. Joe LaCava a harmadik közös héten tapasztalt hasonlót.

Cowan volt Tiger Woods profi karrierjében az első konkrét caddie, aki már az 1996-os Greater Milwaukee Openen is segítette a játékost. Mike Cowan ugyan a pontos körre nem emlékszik már, de az az ütés örökre megmaradt benne. „Az a bizonyos stinger (szó szerint szúrós/csípős ütés. Olyan megoldás, amikor meglehetősen alacsonyan száll a labda, nincs nagy íve, hogy a szél ne tudjon belekapni) volt, a 2-es vassal.” – Emlékezett vissza Cowan, aki állítólag hosszan forgatta a szemét, amíg kiszúrta a derékmagasságban repülő labdát. „Még a zöld kis hálót is alig vitte túl magasságban. Ám szinte az örökkévalóságig a levegőben maradt, vagy 247 métert (270 yard) süvített így. Egyszerűen olyan ütés volt, amilyet addig még senkitől sem láttam.” LaCava, akit Woods októberben alkalmazott, egy Royal Melbourne-i ütésre emlékszik vissza szívesen, a Presidents Cup ideje alatt. A par-5-ös 15. lyuknál látottakat a caddie még hetekkel később is nehezen öntötte szavakba: „A labda csak gyorsult és gyorsult, de nem szállt felfelé, de lefelé sem. Nehéz körülírni. Akkor tudatosult benne, hogy ez az ember olyat tud a labdával, amire semmilyen más játékos nem képes a 3-as fával – de nagyon más ütővel sem – ilyen röppályát még életemben nem láttam.”

Tiger Woods első legendás ütés a videóban 0:25-től látható

Az ütés amúgy széllel szemben szintén olyan 247 méterre (270 yard) szállhatott, s a green bal sarkában kötött ki. „Láttam az arckifejezését, lefüleltem.” – Mondta LaCava. „Pontosan tudta, hogy mi történt, de egy szót sem szólt volna, csak megjegyezte, hogy gyerünk tovább.”

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr994079990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása