Késő éjszaka, amikor a Cleveland Golf kaliforniai hadiszállásán a mérnökök bezárják a boltot, minden bizonnyal nem autóval-, hanem időgéppel távoznak. A múltba.

 
Hódít a retro a golffelszerelések piacán is, nemrég az Adidas és a Nike is piacra dobott egy-egy retro golfcipőt. A Cleveland Golf a következő, aki beállt a sorba legújabb golfütőjével. Az amerikai cég tavaly mutatta be első retro külsejű ütőjét Mashie néven. Az biztos, hogy rozsdamentes acélból készült, de arról sem nyithat senki vitát, hogy a Mashie úgy néz ki, mint amit az üknagyapánk használt egykoron a greeneken. Amennyiben a Mashie tetszett, most itt az újabb főnyeremény, a Classic, melyet a Cleveland 2012-ben dob piacra.
 
 
A Klasszikus elnevezésű titánütő úgyszintén a régi időket idézi fel dizájnjával. A mahagóni színű korona, valamint a rézárnyalatok mellett az ütő arcrészébe egy kis arany inzert is került, melyet Ben Hogan vagy Byron Nelson minden bizonnyal most is imádna. A koronán olvasható „Classic” felirat amúgy segítséget nyújt a golfozóknak a labda pontos eltalálásában, ám mindenekelőtt azokra a szép időkre emlékeztet, amikor a swinget a játékos még otthonról hozta, az ütőket pedig kézzel készítették. Mindezek ellenére a Classic egy vérbeli 21. századi driver. Nate Radcliffe, a Cleveland Golf egyik managere szerint legújabb ütőjükbe megannyi új technológia került: „A Century kapta a valaha Cleveland Golf által készített legnagyobb arcrészt. Sokkal mélyebb és jóval nagyobb tiszta elütési felülettel rendelkezik. Az arcrész vastagsága több helyen eltérő, a külső peremhez közelebbi részeken a vékonyodó felület nagyon sokban segít az elütési sebesség megtartásában – már ha nem a sweet spottal találjuk el a labdát."
 
 
A Classic driver két változatban lesz kapható, egy 270 grammos, valamint egy 20 grammal nehezebb verzióban. A lassabb elütőknek a könnyebb ütőt javasolják, míg az igazi keménylegények jobb, ha a stabilabb, ám nehezebb driverrel próbálkoznak. Az ütők ára 299 $ lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr633396609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása