Elhunyt Dave Hill

2011.10.01. 16:25

Szerző: golfdroid

Címkék: golf pga tour dave hill

Dave Hill 13-szor diadalmaskodott a PGA Touron, háromszor lépett pályára a Ryder Kupán, s 1969-ben, a tour valaha volt legalacsonyabb átlagpontszámával nyerte meg a Vardon Trophyt. 74 éves volt.

 
Kedden, hosszú évek óta tartó betegsége végül felülkerekedett Dave Hillen, a hírről testvére, Mike Hill értesítette a helyi, jacksoni Citizen Patriot újságot. A játékos 1970-ben második helyen végzett a minnesotai Hazeltine-ben rendezett U.S. Openen. A tornát követő frappáns nyilatkozatával rögtön az újságok címlapjaira került: „Mindössze 80 hektárnyi kukorica és néhány tehén hiányzik ahhoz, hogy a területből kiváló farm váljék.” A pálya tervezőjéről, Robert Trent Jones-ról Hill azt mondta, hogy az alaprajzokat minden bizonnyal fejjel lefelé tartotta, amikor építették a pályát. „Amit Hazeltine-ról mondott, az a színtiszta igazság” – Emlékszik vissza Mike Hill. „Olyan játékosok, mint Arnold Palmer, Jack Nicklaus, vagy Gary Player ott ültek az öltözőben és nevettek. Tudták, hogy amit Dave mondott, az igaz volt, ám mivel nem akartak belekeveredni a balhéba, inkább meg sem szólaltak az ügyben. A véleményéhez mindig ragaszkodó, rendkívül makacs ember volt. Ha úgy látta, hogy bizonyos dolgok eltérnek a normálistól, azonnal felhívta rá a figyelmet. Azt mondta mindig, ha nem tetszik a válasz, akkor már eleve nem kellett volna feltenni a kérdést sem.”
 
 
1969-ben Hill három tornát is nyert, a pénzes listán pedig a második helyen futott be. Ugyanebben az évben érdemelte ki első Ryder Kupa-szereplését, hogy aztán 70.34-es pontátlaggal bezsebelje a Vardon Trophyt. Nyugodjék békében. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr443270242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elhunyt Dave Hill 2011.10.04. 13:10:07

Kedden, hosszú évek óta tartó betegsége végül felülkerekedett Dave Hillen, a hírről testvére, Mike Hill értesítette a helyi, jacksoni Citizen Patriot újságot. A játékos 1970-ben második helyen végzett a minnesotai Hazelt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása