Ki hallott már Phil Mickelsonról? Ki hallott már Kobe Bryantről vagy Tom Bradyről vagy Payton Manningről? A második felsorolásban biztosan több ismerős név is akad, azonban érdemes megjegyezni Phil Mickelson nevét. 

Bár Tiger Woods és Phil Mickelson ismételten a két legjobban kereső amerikai sportolók a Sports Illustrated Fortunate 50 listáján (a teljes lista itt található), az éves bevételük közötti különbség idén drasztikusan lecsökkent.
 
Woods nyolc évig volt a lista éllovasa, s ez idén sincsen másképpen, hiszen a szezonban 62,294,116 $ (11-12 milliárd forint) a bevétele. Ebből mindössze 2,294,116 $ a konkrét golfnyeremény. Phil Mickelson, a maga 61,185,933 dollárjával éppen hogy csak lemarad Woods-tól, ám az ő befolyó összegéből majd’ kétszer annyi származik a golfpályákról.

 

 
Érdekesség, hogy Amerika egyik legnagyobb csillaga, a kosárlabdasztár Lebron James „mindössze” 44.5 millió dollárral szerénykedhet/büszkélkedhet a lista harmadik helyén. A negyedik helyen az NFL sztár Payton Manning áll 38 millió dollárral. Az ötödik a baseball játékos Alex Rodriguez (36 millió dollár), a hatodik és hetedik helyen két NBA játékos található. Kobe Bryant 34,8 millió dollárt, míg Kevni Garnett 32,8 millió dollárt „keresett” 2010-ben. A nyolcadik és kilencedig helyre két NFL játékos ért fel, Matt Ryan 32,7, míg Tom Brady 30 millió dollárral. Az első tízbe még Drwight Howard fért be, az NBA játékos tavaly 28,6 millió dollárt zsebelhetett be.
Érdekesség, hogy az 50-es listán 3 golfozó szerepel (szintén 3 autóversenyző szerepel a listán), de a legjobban az NBA játékosok keresnek, ugyanis 19 kosárlabdázó került fel a listára. Az idehaza is oly népszerű NFL-ből 17 játékos került be a legjobban keresők közé, a baseball ligából pedig összesen 8 játékos.
Érdemes tehát megtanul Phil Mickelson nevét, ugyanis könnyen lehet jövőre már nem Tiger Woods fogja vezetni ezt a listát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr243000573

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása