A golfdroid első bejegyzését nem így képzeltem el, sajnos a sors másképp gondolta…

Seve Ballesteros zseni volt golfütővel a kezében. Minden játékos számára inspiráló erőként hatott, amikor olyan lehetetlen helyzetekből hozott ki tökéletes ütéseket, melyre csak a legnagyobbak képesek. A szenvedélye, s büszkesége átírta Európa golftörténelmét, játéka a Ryder Kupát soha addig nem látott színvonalra emelte. A spanyol legenda karrierjét nem elsősorban az határozta meg, hogy mit -, jóval inkább az, ahogyan nyert. „Ő volt a legnagyobb show a világon” – Mondta Nick Faldo.

 

Seve Ballesteros 1957-ben született Spanyolországban. Családjában a golf nem volt ismeretlen fogalom, mert idősebb testvérei profi golfozók voltak. Ballesteros először 10 éves korában indult el profi golfversenyen és 12 éves korában már 18 lyukas versenyt is nyert, 79-es ütésszámmal. Egy évvel később a legjobb eredménye már 65 ütés volt 18 lyuk alatt.

Ballesteros 17 évesen indult el első profi golfversenyén San Cugatban Spanyolországban, ahol a huszadik helyen végzett.

A golf sohasem tartozott az igazán népszerű sportágak közé Spanyolországban, ám Ballesterost a nemzet egyik legnagyobb sportolójaként tisztelték.

„Ő minden spanyol sportoló egyik példaképe, igazi legenda" – mondta róla nemrég Rafael Nadal teniszező.

Ballesteros, az ötszörös nagytáblás győztes, akinek egyedülálló képzelete, s tüzes játékstílusa a golf egyik legnagyobbikává tette karrierje során, szombat reggel óta már a távoli golfpályákon lendít. A spanyolok legnagyobb játékosa a rákkal folytatott hosszas, s keserű küzdelme után, 54 éves korában hunyt el. „Seve az egyik legtehetségesebb, legizgalmasabb játékos volt, aki valaha ütőt ragadott.” – Írta ki internetes üzenőfalára Tiger Woods. „ A kreativitása, valamint a találékonysága olyasmi volt, mely nagy valószínűséggel vele együtt távozott a sportból. Fájóan hamar ment el.”

Ballesteros 23 évesen nyerte meg a Masterst, az utolsó fordulóban volt, hogy 10 ütéssel is vezetett. Háromszor nyert a British Openen, s kevés felemelőbb pillanat volt a golfban, mint az 1984-ben St. Andrews-ban aratott sikere. Legalább olyan példakép volt Európa számára, mint Arnold Palmer Amerikának. Egy jóképű figura, aki semmilyen ütéstől nem riadt vissza, s olyan megoldásokkal rukkolt elő, melyre a legtöbb játékos még álmában sem gondolna. Hiányozni fog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr112896049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása