Rory McIlroy vasárnap a lehető legnehezebb mezőnyben kezdte meg a BMW Championship zárónapját. És mégis, szinte nem volt ellenfele a pályán.

A csoda fiú mindössze egyetlen fairway-t tévesztett a Crooked Stick pályáján, így az utolsó játéknapon 5-tel par alatti 67 ponttal zárta a FedEx Cup rájátszás-sorozat második állomását. McIlroy, sikerével ráadásul immáron az elmúlt négy versenyén háromszoros győztesnek is mondhatja magát, ezzel teljesen egyértelműsítve a golf trónján elfoglalt szerepét. Az észak-ír sztár ezzel ráadásul Woods és Jack Nicklaus mellett az egyetlen olyan játékos, aki ennyit tudott nyerni 23 évesen.

12+szept+10+BMW+Championship+Final+Round+Rory+McIlroy.jpg

„Minél többet teszel meg a dologért, minél többet nyersz, minél több trófeát emelsz a magasba, annál természetesebbé válik az egész.” – Értékelt McIlroy, miután két ütéssel maga mögé utasította Phil Mickelsont és Lee Westwoodot. „És ez olyan érzés, mintha azt súgná valami belülről, hogy neked ezt kell csinálnod.” És bizony, ez talán már kezd Tiger Woods-i magaslatokba törni. És ne feledjük, hogy Phil Mickelson, Vijay Singh, az egykori világelső Lee Westwood, valamint Tiger Woods is ott volt McIlroy nyakán a végjátékban, ám az ifjú titán olyan természetesen rázta le a gigászokat magáról, hogy már-már azt gondolta az ember, hogy egy veterán húz éppen el a mezőnytől. McIlroy egyetlen bogey-t sem vétett a 18. lyukig, így Mickelson és Westwood támadásai tulajdonképpen értelmetlennek bizonyultak.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84766693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása