A golfklub 80 éves történetében most először történik meg a vízválasztó eset, pedig az elmúlt évtizedben már nagyon rezgett a léc.

A Mastersnek is otthont adó világhírű golfklubban immáron Condoleeza Rice, egykori amerikai külügyminiszternő-, valamint Darla Moore, dél-karolinai bankár is teljes értékű tagnak számít. „Ez egy örömteli esemény.” – Fogta rövidre Billy Payne, az Augusta National elnöke, hétfői nyilatkozatában. Az eset amúgy pontot tesz egy, már tíz esztendeje húzódó ügy végére, hiszen 2002-ben vetődött fel konkrétan, hogy most már ideje lenne nőket is foglalkoztatni a golfklubban. Az előző elnök, Hootie Johnson még nem tette meg a történelmi lépést, pedig makacssága miatt még a főbb televíziós szponzoraitól is elesett. Ezzel szemben a 2006 óta irányító Payne már jóval engedékenyebb jóslatokat tett a téma kapcsán.

12-aug-22-usa1.jpg

Darla Moore és Condoleeza Rice

„Remek pillanat lesz, amikor megajándékozzuk klubunk két új hölgy tagját egy-egy zöld zakóval, amikor ősszel ismét megnyitjuk kapuinkat.” – Mondta. Tiger Woods, aki még a Stanfordról ismeri Rice-t, ujjongva fogadta a bejelentést. „Azt hiszem, hogy az Augusta National döntése a tagságról, rettenetesen fontos lépés a golf számára. A klub ezzel bizonyította elkötelezettségét, hogy pozitív irányba változtattak a hozzáállásukon. Ezennel szeretnék mindkét új tagnak gratulálni, kiváltképpen barátomnak, Condi Rice-nak.” Az Augusta National amúgy 1932-ben nyitotta meg a klubházat és 1990-ig még színesbőrű tagja sem volt. Ma már 300-an tartoznak a „családba”, immáron két hölgy is.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1004725745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása