Egészen az utolsó lyukig nem volt biztos a győztes kiléte az idei British Openen. A 42 éves Ernie Els már-már vesztett állásból kapaszkodott az élre a hosszú ideig vezető Adam Scott elé, akinek történelmi bukását a golfiskolákban is tanítani fogják.

A Royal Lytham és St. Annes pályán bizony tényleg minden megtörténhet. Ernie Els második British Openén – ahol 2002-ben a dél-afrikai játékos amúgy szintén győzni tudott – negyedik major sikerét zsebelte be a zárónapon. (Az U.S. Openen 1994-ben és 1997-ben is az első helyen zárt.) Pedig Adam Scott négypontos előnnyel érkezett a vasárnapi fordulóra, ráadásul szinte az egész játéknapon ő uralta a tornát – fenntartotta előnyét és ő kontrollálta a történteket. Ennek ellenére Els kiválóan játszott a hátsó kilences szakaszon és hosszú birdie puttjának köszönhetően a 18. zászló után 68-, azaz héttel par alatti pontszám virított az eredményjelzőn. Ezalatt Scott szinte minden létező eredményét lerombolta. Bogey-zott a 15.-, a 16.-, valamint a 17. lyukaknál is, így holtversenybe került Els-szel. A 18.-, mindent eldöntő állomáson Scott tee-ütése mély bunkerbe pottyant, ahonnan csak oldalra tudta kimenekíteni a labdáját. Jött tehát az újabb bogey, valamint a hattal par alatti végeredmény, mely egyben a golf történetének egyik legszomorúbb második helyét jelentette.

12-juli-22-141st+Open+Championship+Final+Round.jpg

Ernie Els másodszor ünnepelhetett - forrás: zimbio.com

Tiger Woods holtversenyben a harmadik helyen finiselt és igazság szerint kiválóan dolgozott a hétvége alatt. Stratégiájának köszönhetően az élbolyban tudott maradni, ám a par 4-es 6. lyuknál csúnyát hibázott, így a győzelmi esélyei is szertefoszlottak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr694671717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása