Mivel több híres golfpálya is elavulóban van a játékosok egyre csak növekedő ütéstávja mellett, nem csoda, ha a szakértők újításokat terveznek a sportágban.

 
Azt persze nem várhatjuk el, hogy az ütő- és labdakészítők egyszer csak azzal a címkével fogják ellátni termékeiket, hogy „most 10 yarddal rövidebb ütések”. Ám Geoff Shackleford érdekes információval szolgált egy svéd internetes golfoldalról. A netes felületen egy olyan tornáról írnak, melyen az R&A egy új, kisebb golflabdát fog tesztelni.
 
A golflabdák jelenlegi állapota, vajon mekkora lesz az új méret?
 
A helyi szakértővel, a Svéd Golfszövetség tagjával, Anders Jonssonnal készült interjú az eset kapcsán: „A jövő labdáit akarja tesztelni? Most itt a lehetőség, hiszen június elején két tornán is (Österaker és Akersberga) prototípusokkal játszanak majd a játékosok. Olyan labdát fejlesztettek ki, mely 8 százalékkal kisebb méretű lesz, mint a jelenleg forgalomban lévő darabok. Eddig az R&A a külső felületet próbálta „átírni”, hogy ezzel megfékezzék a manapság egyre növekvő ütéstávokat, melyet a profik produkálnak. Bár a legújabb ötlet még csak kísérleti stádiumban van, az biztos, hogy karakterisztikájában megfelel majd a jelenlegi labdáknak, mindössze egy kicsit rövidebbre száll majd. A két svéd tesztversenyt az említett pályákon június 2-án és 3-án rendezik meg. A Nikon lesz az egyik főszponzor, és az R&A képviselői is ott lesznek a helyszínen, ahol bárki kipróbálhatja az új labdákat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr524541989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása