Hatalmas verseny indul e hét végétől az amerikai magán űrutazások egyre jelentősebb piacán – a golfozók is beszállnak!

 
Egyszerre három cég is azzal a gondolattal foglalkozik, hogy jól fizető űrutasokkal ostromolja majd a jövőben az űrt. A legtöbbet Richard Branson hallat magáról, de hát ő igazi médiaguru, jól ért a reklámhoz. A Virgin Galactic elnevezésű űrvállalkozása idén karácsonykor indítja hivatalosan az „űrszöcskét”, amely 200 ezer dollárért 100 kilométer magasra viszi az utasokat, ezt tekintik a világűr határának. Itt néhány perces szabadesésbe kezd az űrhajó, s a pénzes érdeklődők beleérezhetnek a súlytalanságba is – utána pedig „csekély” 6g erőhatással jön a leszállás. A kaland alig három óra alatt véget is ér, először idén karácsonykor a Branson család próbálja ki, utána pedig jönnek a filmsztárok és sportolók – közöttük golfozók is Michelsontól Woodsig. Két „űrszöcske” létezik, mindkettő a Star Trek sorozatból kapta a nevét, az egyik az Enterprise, a másik pedig a Voyager. Egyébként hatalmas az érdeklődés az űrutazások iránt, hiszen a 200 000 dollár egyáltalán nem sok pénz Amerikában – már 500 jegyet adtak el.
 
Richard Branson
 
Elindul a héten az első magánűrhajó is, de ez tudományos célból, a NASA-t segíti. Mint ismeretes leállt az űrsikló program, a nemzetközi űrállomásra amerikai űreszközzel nem lehet eljutni, s ezen segít a Dragon, amit egy Falcon óriásrakétával lőnek fel szombaton. A magánvállalkozás fél tonna terhet visz majd a nemzetközi űrállomásra, s együttműködést terveznek a harmadik magáncéggel, a Bigelow Aerospace céggel, amelynek az arizonai sivatagban már van egy profi kilövő állomása és saját állandó űrállomás kifejlesztésén dolgozik, amire a jövőben a Dragonnal szállítják majd a jól fizető űrturistákat... 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr234522163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása