A hármas holtverseny végén az U.S. Open bajnoka, Rory McIlroy, valamint D.A. Points és Rickie Fowler feszültek egymásnak az extra fordulóban. A narancsszínekben pompázó ifjú amerikai tehetség zseniálisat húzott, par alá tudta hozni a rájátszás első lyukát, pedig a pálya egész nap összesen négy birdie-t nyelt el.

 
McIlroy, aki a héten ismét világelső lett, a Quail Hollow-i tornán biztosíthatta volna be helyét a golfvilág trónján, ám ehelyett talán egy sokkal jobb dolgot alapoztak meg a sportban: olyan rivalizálás alakulhat ki a két 23 éves sztár között, ami évtizedekre meghatározhatja a mezőnyt. Fowler, aki 3-mal par alatt 69 –cel zárt. McIlroy két évvel ezelőtt ugyanezen a greenen nyerni tudott 20 évesen, ráadásul rekordnak számító 62 ütésből végezte ki. Ezúttal Fowler vehette át élete első PGA tornagyőzelméért a győztesnek járó serleget. A harmadik fél a 35 éves Points volt, aki tulajdonképpen a zsebében tartotta a versenyt, hiszen 40 lyukon át nem tudott hibázni, ám a bogey a lehető legrosszabbkor következett be. A 18. szakaszon még egyetlen ponttal vezetett a mezőny előtt, ám bunkert talált és csak 71-gyel tudott zárni. Fowler, sikerével 1,17 millió dollárt nyert és minden bizonnyal közelebb került az idei Tour Championshiphez, ráadásul a Ryder Kupára is nagy eséllyel készülhet.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr714502741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása