A Fehér Ház egyik szóvivője szerint Barack Obama elnök nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az Augusta National Golf Clubban mindkét nem képviseltethesse magát a pályán.

 
Jay Carney, a Fehér Ház sajtótitkára a riportereknek elmondta, Obama szerint a hölgyeknek is ott lenne a helyük az említett emblematikus golfklubban. Az elnök a helyi klubvezetésre bízta természetesen a döntést, ám személy szerint mindkét nemet „engedélyeztetné” az Augusta Nationalen. „Elég régen túl vagyunk már azon, hogy a nők bármiből is ki legyenek rekesztve.” – Mondta Carney. A republikánus elnökjelölt, nem mellesleg Obama őszi kihívója, Mitt Romney is egyetért ellenfelével. „Hát persze! Ha én vezetném az augustai centrumot, biztos, hogy így lenne. Persze nem vagyok semmilyen vezető pozícióban a golfklubban, valószínűleg még a tagságot sem tudnám megszerezni. Nem vagyok egy nagy játékos.”
 
 
Az érdekessége a dolognak az, hogy a klub egyik vezető támogatójának, az IBM-nek jelenleg új (női) vezetője van Virginia Rometty személyében. Az eddigi négy (férfi) igazgató mindegyike tagságot kapott a klubban, kérdés, hogy ezúttal kivételt tesz-e az Augusta National vezetése. A klub elnöke a héten elmondta, hogy maguk fognak dönteni arról, hogy a jövőben nők is ütőt ragadhatnak-e pályájukon.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr964382513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása