Bár a Mastersen nem sokat hallottunk róla, a PGA Tour versenybizottságának főhadiszállása ismét Tiger Woods nevétől hangos. Frusztráció.

 
Tiger Woods a Masters tornán nem játszott jól, ez tény. Hogy miért nem, arról most (még) nem szólunk. Ami azonban a pénteki napon a par-3-as 16. lyuknál történt, arról árulkodik, hogy valami még sincs rendben az egykori világelső fejében. Woods egy meglehetősen gyenge tee-ütést követően kilences vasát kiengedte markából, majd miután az a földre hullott, nagyot rúgott az ütőbe.
 
 
Az eset meglehetősen nagy visszhangot generált az egész Augusta Nationalen, ráadásul Nick Faldo, a CBS Sports elemzője azt találta mondani, hogy Woods nem csak ütőjét-, de minden bizonnyal az eszét is elveszítette. A játékos eltorzult arccal sétált el, majd hosszasan gyakorolta a lendítő mozdulatot, miközben sapkáját mélyen a fejébe húzta. Ha a Tour szabálykönyvét vesszük alapul, akkor bizony a játékosokat súlyosan megbüntetheti a szövetség, amennyiben ehhez az esethez hasonlóan, méltatlanul viselkednek a golfpályán. Miután Woods szombaton is csak parra hozta a körét, a nyilatkoztatok során szóba hozta az előző napi esetet: „Elnézést kérek, ha bárkit megbántottam ezzel, de nagyon rosszul ment a játék. Egy ilyen gyenge teljesítmény hihetetlenül frusztráló tud lenni. Hallottam, hogy sokaknak nem tetszett, hogy belerúgtam az ütőmbe. Nekem sem tetszett az, hogy a bunkerbe ütöttem, a nagylábujjamnak pedig az ütőberúgás nem esett túl jól.” A PGA Tour vezetőit amúgy rendre az a bírálat éri, hogy nem mondják meg, hogy kit és mikor büntetnek meg, így a nyilvánosság nem tud ezekről a döntésekről. A Tournak háromféle büntetése van, egy alacsony (10.000 $ alatti), egy közepes (10.000$-20.000$) és egy magas (20.000$ fölötti) szintű.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr184379829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása