Itt az új világelső, az észak-ír Rory McIlroy a második legfiatalabb golfozóként vette át a trónt. Így a PGA Tour Shots of the week eheti rovatának középpontjában természetesen ő áll.

Rory McIlroy hat lyukra volt attól, hogy megnyerje a Honda Classic tornát és átvegye a vezetést a hivatalos világranglistán, amikor éles üvöltést hallott. Tudta, hogy a Tigris közeledik. McIlroy még a pálya másik szegletéből is biztos volt benne, hogy Tiger Woods-ot éltetik. Az észak-ír játékos ráadásul azt is könnyedén megállapította, hogy a hangzavar egy eagle után tört ki. Woods számára pedig végre eljött az a nap, amikor a vasárnapi piros trikója tényleg a régi fényében pompázott a kört összesen 62 ütéssel zárta, ezzel élete legalacsonyabb pontszámát érte el, már ami a vasárnapi etapokat illeti. Feljött mindössze egy pontra McIlroy mögé, így a fiatal trónkövetelőnek nagyon vigyáznia kellett az utolsó órában, hogy ne kövessen el nagy hibát.

Rory McIlroy és Tiger Woods - vasárnap előbbi örülhetett jobban a végén
 
Ám McIlroy-t nem ilyen fából faragták. A 13. lyuknál már meg is volt a kétütéses előny, majd kétszer parra mentett, így összesen 1-gyel par alatt 69 ponttal zárt, tehát megtartotta előnyét és méltán tehette fel fejére a golfvilág képzeletbeli koronáját. Az eheti összefoglalóban helyet kapott Lee Westwood, valamint Ken Duke csodálatos bunker ütése és természetesen Tiger Woods és Rory McIlroy csatájának egy-egy igen szép ütése is.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr144291567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása