Hunter Mahan végül megállította Rory McIlroy-t, így nem avattak új világelsőt a Match Play Championship zárónapján. Ám az amerikai játék nem csak ezért került be a PGA Tour Shots of the week eheti rovatába.

Mahan négy lyukat nyert meg egy ötszakaszos sorozatban, ahol először egy 9-es vassal mindössze fél méterrel ütött a végállomás mellé. Ezzel a meneteléssel nem bírt McIlroy, s bár az észak-ír golfozó kiválóan teljesített a hátsó kilences szakaszon, Mahan mindent eldöntő két birdie-je végül megpecsételte a torna kimenetelét. Mahan nyert 2&1-re, így begyűjtötte második World Golf Championship-címét. McIlroy a szintén világelső jelölt Lee Westwoodot győzte le az elődöntők során – a meccsüknek óriási volt a tétje, hiszen kettejük esetleges győzelmével letaszították volna a hosszú ideje uralkodó Luke Donaldot a trónról. Mahan biztosra ment, hogy ez a héten még semmiképpen se történjen meg. 96 lyukat játszott meg hat összecsapás alatt és 35 birdie-t számlálhat a jegyzőkönyvében. Legyőzte Mark Wilsont az elődöntőben – az egyetlen ellenfelét a héten, aki nem szerepelt Ryder-, vagy Presidents Kupán – és a döntőben is brillírozott. McIlroy az elődöntőben varázsolt, hiszen az előrehozott döntőként számon tartott meccsen 10 lyuk alatt hétszer birdie-zett, ám a döntőre elfogyott a muníció. Mahan lett az első amerikai játékos Tiger Woods 2008-as sikere óta, aki magasba emelhette a Match Play trófeáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr534219709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása