Sok cég gyárt állítható drivereket, de magát az állíthatóságot még egyetlen márka sem tudta úgy megragadni, mint a TaylorMade.

 
Az r7-es fekete, sárga és piros szegélyekkel tarkított driver-széria 2004-es debütálása óta a sorozat minden darabja szabályozható. 2012-re a trend ugyanúgy folytatódni fog, hiszen a következő év február 3-án piacra dobják a legújabb, fehér koronás R11S drivert. A legújabb R11S radikálisan nem különbözik a múlt évben már bemutatott R11-től, ám egy-két forradalmian új változtatást azért eszközöltek a készítők. Az R11-es egy 440-cc fejjel készült, míg az R11S az USGA által megszabott maximális mérettel, 460 cc-vel kerül a boltokba.
 
 
A TaylorMade elmondása szerint a nagyobb fej egy sokkal ígéretesebb aerodinamikai együtthatóval rendelkezik, így az R11S hosszabb lesz az elődjénél. A sweetspotról nem is beszélve, ami kiterjedésében szintén nagyobb helyet foglal el majd az elütő felületen. Míg az R11-es driveren egy piros állítható lemez segítségével választhattunk a három ütőfej-állás közül, az R11S-nél már öt szintet különböztethetünk meg: Neutrális, Nyitott, Zárt, Alig nyitott, Alig zárt. A nyél beillesztésében is három állással kell számolnunk, itt is a Neutrális, illetve a Magas, illetve Alacsony verziók funkcionálnak. A magas pozícióban 1.5°-kal emelkedik a loftállás, míg az alacsony ugyanennyivel csökkenti azt. Az R11S amúgy alapjáraton egy Aldida RIP Phenom 60 nyéllel 400 $ körül érkezik 2012 év elején, míg az R11S TP hasonló fejjel, de jobb nyéllel egy százassal drágábban kerül a boltokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr963486056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása