Az egykori világelsőnek-, az idei Presidents Cup aduászának pályafutását nem csak a sikerek-, de kisebb-nagyobb sérülések is tarkítják. Joggal merül fel a kérdés, vajon hol tartana most egy teljesen egészséges Tiger Woods?


1994. december A stanfordi elsőéves Tiger Woods bal térdén beavatkozó műtétet hajtanak végre, mely során két jóindulatú daganatot távolítanak el a lábából.
 
2002. december 12. Két héttel azután, hogy Woods Phil Mickelsonnal és Fred Couples-szal mérkőzött a Skins Game-en, a golfozó bal térdéből folyadékot szívnak le. Emiatt – életében először – kihagyja a szezonnyitó Mercedes Championshipet és csak 10 héttel később tér vissza a pályára. A Buick Invitationalen természetesen azonnal győzelemmel debütál.
 
2007. július Tiger Woods újra rásérül a bal térdére, most az elülső keresztszalag el is szakad egy rossz lépés következtében. Hátralévő hat versenyéből még így is ötöt az első helyen zár, beleértve a PGA Championshipet is.
 
2008. április 15.Két nappal a Masters második helye után Tiger Woods artroszkópiás térdműtéten esik át – természetesen a bal térde miatt. Ezzel kívánják helyrehozni a porcsérülést. A golfozó ismét úgy dönt, hogy a szalagokkal most ne foglalkozzanak, ezzel kívánja elkerülni a hosszabb kihagyást. Már így is kényszerűségből távol kell maradnia a Quail Hollow-, a The Players Championship-, és a Memorial-tornákról. A másik három major-versennyel azonban mindenképpen számol.
 
2008. júniusWoods helyzete nem alakul rózsásan, tájékoztatják, hogy két fáradásos törést is észleltek a bal sípcsontjában, így három hétig mankót írnak fel neki. További három hétre értelemszerűen kimarad a versenyzésből, visszatérésének helyszínéül Torrey Pines-t választja.
 
2008. június 24.Nyolc nappal az emlékezetes Torrey Pines-i U.S. Open-győzelmet követően Woods ismét kés alá fekszik. A 19-lyukas rájátszás izgalmai után ezúttal rekonstrukciós műtétet hajtanak végre a bal térdében, ezzel kívánják a keresztszalag- és porcproblémáit orvosolni. Innentől az egész 2008-as szezont a „kispadról” nézi végig, nyolc hónapig nem lendít.
 
2008. decemberHat hónappal a Rocco Mediate fölött aratott U.S. Open-siker után Woods a jobb lábát is megismerteti a sérülésekkel. Ezúttal Achilles-ína szakad el. 
 
2010. május 9.Tiger végül úgy dönt, hogy a hetedik lyuknál inkább kiszáll a The Players Championship küzdelmeiből, mivel attól tart, hogy porckorongja megsérült. Végül kiderül, hogy csak egy ízület gyulladhatott be a nyakában. Egy rajtot sem hagy ki emiatt, egy hónappal később már ott van a Memorialon.
 
2010. december 11.Napokkal a Graeme McDowelltől, rájátszásban elszenvedett Chevron World Challenge-vereség után Woods úgynevezett cortisone-injekciót kap a jobb bokájába, ahol továbbra is erős fájdalmai vannak Achillese miatt.
 
2011. április 26. – Tiger bejelenti, hogy kisebb ficamot diagnosztizáltak a bal térdében. A jobb bokája után bal Achillesében is húzódást érez. A golfozó elmondja, hogy mindkét sérülés az Eisenhower-fa alatti ütőmozdulat közben következett be a Masters harmadik fordulójának 17. állomásánál.
 
2011. május 12.Miután a játékos kihagyta a Quail Hollow-i tornát a Mastersen elszenvedett sérüléseire hivatkozva, a 2011-es Players Championshipen ismét rajthoz áll. Miután 42 ütéssel végzi csak ki az első kilenc lyukat, inkább kiszáll a versenyből. „Először a térdem kezdett panaszkodni, aztán természetesen az Achilles is szépen megfájdult. Ezek következtében a vádlim begörcsölt, tehát minden jött láncreakcióban egymás után.” – Nyilatkozta Woods.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr443428607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezekallatok 2011.12.01. 22:33:45

nagyon jó összefoglaló!
tényleg érdekes lenne egy-egy sportoló karrierjét kielemezni, hogy vajon mi lett volna ha...

Tiger Woods így is sokat letett az asztalra, így itt nem akkor a kérdőjel.

Tiger_Woods 2011.12.01. 22:51:56

Szeretem ezeket a cikkeket mikor mindenki azt találgatja, hogy mi lett volna velem így meg úgy...
hát én azt mondom találgassatok csak tovább...
az igazságot úgyis csak én tudom :D

na__most__akkor 2011.12.02. 07:56:11

Na most akkor tessék mondani, kit érdekel?

De tényleg.

Bár, ahogy elnézem, manapság a póker is sport, úgyhogy rajta!
Nem tudom, Tiger Woods mit tett az asztalra, de egy csomót felmarkolt onnan. Mint a pókerezők is.

De amúgy nagyon jó összefoglaló. Még a kur_vá_it is össze kéne foglalni, hogy teljes legyen a kép.
süti beállítások módosítása