Egyre divatosabb a „mezítlábas” golf. A kifejezés persze nem szó szerint értendő, ám egyre több sportszergyártó cég dob piacra amolyan atletikus, mezítláb-érzetet nyújtó, könnyű golfcipőket.

 
A kínálat legfrissebb darabjait a Vivobarefoot nevű londoni gyár szolgáltatja, mely amúgy a Galahad Clarknak – a Clark cég leszármazottjának – egy ötletén alapul. A Clarkról általában mint gazdaságos megoldásról beszélnek a britek, hiszen a márka, környezettudatos stratégiájával lóg ki a vetélytársai közül. A Vivobarefoot koncepciót 2004-ben mutatták be, jóval azelőtt, hogy a mezítlábas (pl. Nike Free) futás divatba jött volna. A futócipő golfváltozata egy ultra-vékony, ám mégis szupererős talprészre épül, melyen 5 milliméter hosszúságú kis fülek találhatóak, a már megszokott szöges stoplik helyett. Az aszimmetrikus forma egy megnagyobbított hüvelykujj-részben végződik.
 
 
„Mi vagyunk az eredeti mezítlábas cipőmárka.” – Nyilatkozta Michelle Hinsvark, a Vivobarefoot amerikai marketing menedzsere. „Abban különbözünk a többi márkától, hogy mi egy szabadalmaztatott szakadásálló talprésszel dolgozunk, mely anyag hasonló a Kevlar golyóálló mellényeihez.” Ezzel szemben a felső rész vízálló réteggel van bevonva, s a cipő többi része is mind környezetbarát anyagokból készült. A Vivobarefoot súlya 295 gramm és a készítők szerint kiválóan alkalmas egy másodlagos tevékenységre is – a mászkálásra. 170 $-os ára nem túl olcsó, ám a „kétéltű” cipő minden bizonnyal megéri a befektetést hosszútávon.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr303418913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása