Bár Tiger Woods remek formája volt a legfőbb beszédtéma a hétvégén, az Australian Opent végül Greg Chalmers nyerte meg.

 
Chalmers immáron másodszorra nyerte meg nemzeti versenyét, miután 3-mal par alatti 69-et ütött a vasárnapi zárónapon, ezzel maga mögé utasítva a későn ébredő Tiger Woods-ot (67), valamint az 15-méteres birdie puttot rontó John Sendent. Tiger Woods sokszor parádézott, hiszen már hosszú ideje nem volt ilyen közel a végső győzelemhez. Nagy szerencsétlenségére kétszer is bogey-zott a hátsó kilences szakaszon, s ezek a hibák a végelszámolásnál nagyon sokba kerültek neki. Az utolsó hajrát ezek után már későn indította el, pedig a torna második legnehezebb lyukánál (No.12) birdie-t-, a 14. lyuknál pedig eagle-t ütött. A 17. szakaszon végleg eldőlt a meccs, amikor Woods egy 3,5-méteres eagle-puttot rontott – ezzel ugyanis holtversenyben az élre ugrott volna. „Két rossz hátsó-kilences tee-ütésemért most nagy árat fizettem.” Értékelte saját teljesítményét Woods, ám összességében elégedett lehet: az első napon 68-at, majd 67-et ütött, s az élről vághatott neki a hétvégének. Szombaton azonban csak 75-öt produkált és visszaesett a hatodik helyre.
 
 
Ezek után már hiába játszott szépen – kis hibákkal tarkítva – a vasárnapi játéknapon, végül csak a harmadik helyen tudott beérni. A héten viszont javítási lehetőség következik, hiszen a golfozók visszatérnek a Royal Melbourne pályájára, s Woods remek formában vághat neki a Presidents Cupnak. Akármilyen hihetetlen is, de a két évvel ezelőtti ausztráliai sikere óta, Woods-nak ez a „bronzérem” volt a legjobb eredménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr703382566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása