A golfozók ezentúl nem lesznek büntethetőek egy-egy elmozdult labda miatt. Hétfőn új szabálymódosításról tájékoztatott a sportág igazgatói tanácsa.

 
Rory McIlroy és Webb Simpson is azon játékosok között szerepel, akiket idén büntettek már meg elmozduló labdáért. Ezt a szabályt amúgy a golf egyik legkeményebb, s egyben legbosszantóbb regulájaként tartják számon. A jelenlegi módosítás értelmében, 2015. január 1-jétől azok a játékosok, akik már felvették egy ütéshez az ütőmozdulatot, nem felelősek a labda esetleges elmozdulásáért, így nem is lesznek büntethetőek. Természetesen úgy értelmezendő a szabály, hogy ha egyértelmű, hogy nem a játékos okozta a golflabda helyzetváltozását. „Bármikor, amikor a szél fúj, eszembe jut, hogy most el fog mozdulni a labdám és komoly büntetést fognak kiróni rám. A putteremet mindig óvatosan használom ilyenkor, s nagyon nehéz tisztán arra koncentrálni, hogy hibátlanul a lyukba üssek.” – Nyilatkozta a sok játékos számára kegyetlen szabályról Padraig Harrington, háromszoros major-győztes golfozó. McIlroy, a világ jelenlegi 3. legjobb játékosa, az U.S. Open bajnoka például éppen az idei British Openen fázott rá a Royal St. George pályáján. Végül nem bukott nagyot a játékos, de így is csak a 25. helyen ért célba. Simpsonról ugyanez már nem mondható el, hiszen neki májusban a Zurich Classic versenyen, vezető pozícióból mozdult el a labdája a 15. greenen. A büntetőpont után elveszítette a rájátszást Bubba Watson ellenében. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr993335885

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása