Luke Donald megnyerte a hétvégi Children’s Miracle Network Hospitals Classic-ot. Az amerikai játékos az utolsó 6 lyukon zsinórban 6 birdiet ütött, a legbravúrosabb ütését a 15. lyukon hajtotta végre.

 
Ki? Luke Donald
Mit? Egy 14 méteres birdie puttot
Hol? A 186 méteres par-3-as 15. lyuknál a Disney World Magnolia pályáján
Mikor? A Children’s Miracle Network Hospitals Classic utolsó körében
 
Luke Donald nem olyan játékos, aki hatalmas éljenezésben tör ki egy-egy remek megmozdulását követően. Ám vasárnap a 15. lyuknál bemutatott gurítása után, jogosan engedett teret érzelmeinek. Behajlított térddel, öklét összeszorítva jelzett rajongóinak – meglesz ez! Donald pontosan tudta, hogy mennyire fontos volt ez a momentum, hiszen kétütéses előnybe került, így minden bizonnyal a végső győzelemről is ez a putt döntött. Sikerével a játékos egyrészt a tornát-, másrészt az összesített pénzes lista első helyezettjének járó főnyereményt is bezsebelte.
 
 
A trükk: A hosszú gurításokhoz –s akkor említsük meg Donald idei, zsinórban 449(!) egymást követő hármas-puttolás nélküli sorozatát – az elsőszámú kulcs a sebesség kontrollálása. A pályát valósággal olvasni kell, ám a lényeg, hogy a labda ne menjen túl lassan, vagy túl gyorsan. Minden egyes nap, az edzések és a fordulók előtt, Luke Donald legelső dolga az, hogy elvégez egy érdekes sebesség-kontrolláló gyakorlatot. A játékban a golfozó három labdát helyez maga elé, s kiválaszt egy viszonylag nagyobb green területtel rendelkező lyukat. A labdák két félméterre helyezkednek el egymás mögött, tehát az első például 6, a második 6,5, a harmadik pedig 7 méterre a lyuktól. Donald egymás után egyre nagyobb erővel üti be őket a lyukba, és soha nem hagy magának második esélyt. Aztán ezt ismétli meg lejtőn felfelé, lefelé, különböző szituációkban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr773329710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása