Yani Tseng nyerte vasárnap az LPGA Taiwan Championshipet, így megvan idei 10. nemzetközi győzelme. A hazai közönség a szezonban immáron harmadszor éljenezhette.

 
A még mindig csak 22 éves tajvani világsztár 6-tal par alatti 66 ponttal zárta a tornát a Sunrise pályán, így öt ütéssel „lekörözte” a második helyezett spanyol Azahara Munozt, valamint a dél-koreai Amy Yangot. „Ma nagyon jól ment a játék. Bogey-mentesen sikerült befejeznem a játéknapot.” – Nyilatkozta Tseng. „Bárcsak ez az év örökké tartana, így többet tudnék nyerni. Ám úgy érzem, hogy még mindig csak jobb lehetek.” Tseng összesítésben 16-tal került par alá, s idei LPGA Tour-győzelméhez 300,000 $ is járt. Teljes évi büdzséjét szemügyre véve ez az összeg tényleg csak kiegészítés, hiszen a tajvani kislány a 2011-es szezonban már 2,873,629 $-os bevételnél jár. Ennek ellenére szép gesztus volt a részéről, hogy 100,000 $-t máris odaajándékozott a Taiwan Golf Associationnek, hogy aktívan támogassák a junior golfozókat. Tseng, idei első négy tour-győzelmi sorozata hasonlóképpen Tajvanban kezdődött, mégpedig a Taifong Ladies versenyen, melyet az Australian Women’s Openen aratott siker követett. A Ladies Masters diadala után jöhetett az első LPGA Tour-elsőség is az LPGA Thailand-tornán. Tseng az idén zsinórban másodszorra nyerte el az év játékosa díjat a női mezőnyben, eddigi négy szezonja alatt már 12 győzelmet számlál. A tajvani tornán is megmutatta, hogy miért is ő a jelenlegi legjobb: 68-as, 71-es, majd 67-es körei után már kétütéses előnnyel kezdhette meg a záró etapot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr693325980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása