A PGA Tour nagy erőkkel terjeszkedik a határtól délre. Reményeik szerint – mivel a 2016-os Riói Olimpiai Játékokon már hivatalos versenyszám lesz a golf – jövőre egy dél-amerikai tour is elindulhat.

 
Az úgynevezett „PGA Tour Latinoamerica”, minden bizonnyal jövőre már ott lesz Dél-Amerika sportkalendáriumában, ám a 11 tornás sorozatból Mexikó és Puerto Rico is kiveszi a részét. A versenyek 144 fős mezőnnyel rajtolnak majd el, s a játékosok leginkább a környező területekről érkezhetnek, ugyanakkor feldúsíthatja az állományt egy-két olyan amerikai golfozó is, akik jelenleg csak kisebb tornákon érdekeltek. A latin-amerikai legjobbak aztán automatikusan belépést nyernek a Nationwide Tourra. „Ez a Latin-Amerikát érintő kiterjesztés, a golf világméretű terjeszkedését igazolja.” – Mondta Tim Finchem, a Tour egyik vezető embere. „Nagy lehetőségeket láttunk abban, hogy a régió legjobb játékosainak is lehetőséget adunk egy saját tourral.” Jövő év szeptemberétől decemberig Mexikó, Kolumbia, Puerto Rico, Brazília, Argentína, Chile és Peru is megvillantja golfparadicsomait. Emlékezhetünk, hogy Kolumbia példának okáért már tagja a Tournak, s jövőre Chilében is hasonlóképpen megrendezésre kerül egy forduló. A Tour bizottságának azt még mindenképpen meg kell állapítania, hogy összesen hány játékos kerülhet be a Nationwide Tourra. Ezt a döntést még a latin-amerikai versenysorozat kezdete előtt meg kell hozniuk. A színvonalra előzetesen sem lehet panasz, hiszen jól tudjuk, hogy eddig milyen játékosokat termeltek ki a déli kontinensről. Elég, ha Cabrera, Romero, Coceres, Villegas, Vegas, vagy a Presidents Cupon is bemutatkozó Carlos Franco nevét említjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr383325864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása