Bryce Molder mindenkinél jobban tudja – a golfban semmi sem garantált. Molder nem kevesebb, mint 5 playoff-lyuk megtétele után, a hatodik extra zászlónál guríthatott a kétméteres birdie-ért, s így nagy harcban, de maga mögé utasította Briny Bairdet a Frys.com Openen.

 
Ki? Bryce Molder
Mit? 128 méterről 9-es vassal egy pálya menti akadályról a greenre
Mikor? A Frys.com Open negyedik rájátszás-lyukánál
Hol? A CordeValle Golf Club 389-méteres, par 4-es 18. szakaszánál
 
A hétvégi Frys.com Open utolsó összecsapása(i) közben az embernek az az érzése támadhatott, hogy ez a két kiválóság – Baird és Molder – úgy ütik a helyére azt a kis golflabdát, mintha az ütő, a karjuk meghosszabbítása lenne. Szinte minden egyes drive-ütésük a greeneken landolt, pedig összesen hatszor kezdhettek tee-ről. Molder végül olyan megoldással győzött, melyet csak nagyon ritkán látnak a golfrajongók. A rájátszás negyedik lyukánál ugyanis ütése rosszul sült el, labdája balra húzott, s a green melletti durvább, akadályként feltüntetett területre, úgynevezett „hazard” részre pottyant. Épp a mesterséges tó közvetlen partjáról, elég magas fűből kellett folytatnia a partit, s mivel Blaird is remekelt, így nem volt más választása, Moldernek kockáztatnia kellett. A körülmények nem voltak túl kedvezőek, hiszen a labda a játékos lábfejénél jóval magasabban ült a lejtőn – a kommentátorok ki is mondták, innen nem lesz green-ütés. Molder máshogy gondolta. 9-es vasat húzott elő, melyet varázspálcaként használt a csoda előtt.
 
A trükk: Ahogyan mondani szokás, egy ilyesfajta mindent eldöntő, kilátástalannak tűnő hazard-ütés előtt a leglényegesebb, hogy legbelül elpróbáljuk az „emelt fővel veszítés” minden mozdulatát. A média és a közönség is azt gondolta, hogy Moldernek itt bele kell nyúlnia a szituációba, s nem fogja megpróbálni egyből a greenre célozni a labdát. Máshogy történt. A golf.com weboldal jó tanácsa a következő: Senki ne próbálja utánozni Moldert, inkább próbáljanak a biztosra törekedni. Ám ha mégis… Soha ne nézzük a célt egy ilyen mozdulat előtt. Mindig a labdára és a fűre koncentráljunk, mérlegeljük az elhelyezkedésüket. Ha a labdánk Molderéhez hasonlóan a térben feljebb helyezkedik el, mint a lábfejünk, célozzunk kicsit a jobb oldalára, hiszen a lejtő miatt balra fog szállni az elütést követően.
 
Bryce Molder "hazard" ütése a videóban 1:54-től látható.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr263297183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása