Kevin Na nyerte vasárnap a Justin Timberlake Shriners Hospital for Children Open elnevezésű tornát, így élete első PGA Tour-címét zsebelte be. 

 
A 28 éves Na, végül 6-tal par alatt 65 ütéssel zárta a versenyt, így összesítésben tornarekordot jelentő, 23-mal par alatti 261 pontot gyűjtött összesítésben. Eredményétől mindössze két ütéssel maradt le a második helyen végző Nick Watney, aki pedig hosszú ideig holtversenyben haladt koreai ellenfelével. A 17. zászló előtt azonban Na mindenről gondoskodott – 12-méteres birdie puttja a par-3-as 17. lyuknál győzelmet ért, hiszen az utolsó, 18. szakaszt vele együtt már Watney is par alatt hozta.
 
„Nagyon izgatott voltam a finisemet illetően.” – Nyilatkozta Na, aki 8 éves korában kezdett el golfozni, amikor szüleivel átköltöztek az Egyesült Államokba. „Nem volt könnyű. Nick folyton mögöttem volt. Úgy tűnt, hogy minden pillanatban előhúz egy remek megoldást, nekem pedig mindent el kellett követnem annak érdekében, hogy előtte tudjak maradni. Úgy érzem, hogy a putt a 17. szakasznál döntötte el végleg a meccset.” Az újdonsült PGA Tour-nyertes összesen öt birdie-t és mindössze egyetlen bogey-t jegyez az első kilenc lyuk alkalmával, majd parra hozta a hátsó szakasz első négy lyukát.
 
 
Tommy Gailey és Paul Goydos 68 pontot értek el, így ők holtversenyben a harmadik helyen futottak be, őket David Hearn (65), Carl Petterson (68), Jhonattan Vegas (68), Tim Herron (69), valamint Spencer Levin (68) követte 17-tel par alatt. Na és Watney két ütéssel megjavították a tornarekordot, mely esemény 2004-ben váltott 90-ről 72 lyukasra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr883273806

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Justin Timberlake tornáján Kevin Na szerezte meg a győzelmet 2011.10.04. 13:12:53

A 28 éves Na, végül 6-tal par alatt 65 ütéssel zárta a versenyt, így összesítésben tornarekordot jelentő, 23-mal par alatti 261 pontot gyűjtött összesítésben. Eredményétől mindössze két ütéssel maradt le a má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása