A Nike bemutatta legújabb golfütőjét. Az új putter minden tekintetben kilóg a sorból, ez alól az ára sem kivétel. 

Ez az első olyan Nike putter ugyanis, melyben ötvöződik a cég egyedülálló ütőfej-technológiája, valamint a magas MOI (tehetetlenségi nyomaték) dizájn. A Drone radikális formavilága elsősorban az úgynevezett off-center-, azaz az ütőfej ideális középpontjától (sweet spot) eltérő ütések során tapasztalt csavarok kiszűrését szolgálja. Ennek a megoldásnak köszönhetően a labda ugyanúgy pörög majd akkor is, ha az ütő sarkával(!) találjuk el a labdát, mint amikor a sweet spottal lökjük meg.
 
 
A súlyelhelyezés is nagy szerepet játszik a legújabb Nike putterben. A Method Core Drone gurítóban egy szárnyszerű kiszélesítés kapta a legnagyobb tömeget, mely így felszabadítja az arcrészt. A formavilág amúgy eléggé hasonlít a Nike tavalyi Everclear E-33-as ütőjére. Ám felmerül a kérdés, hogy akkor ugyan miért kerülhetett ez a putter a Method Core-családba? Ha a dizájnban nem is, ám az ütő arcrészében mindenképpen édestestvérek, hiszen a Drone-ban ugyanaz a polimer barázdált technológia található meg, mint a „sima” Method Core-ütőkben. A piros alumínium inzerten belül több csatorna található, melyet polimerrel töltöttek fel.
 
Suzann Pettersen idén két tornán (European Tour Ladies Irish Open és az LPGA Tour Safeway Classic versenyén) is győzni tudott a Method Core Drone putter prototípusával. Az ár előreláthatólag nem lesz túl zsebkímélő, verziótól függően 200 dollár fölött mozognak majd a Nike putterei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr313265123

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nike Method Core Drone putter 2011.10.04. 13:08:34

Ez az első olyan Nike putter ugyanis, melyben ötvöződik a cég egyedülálló ütőfej-technológiája, valamint a magas MOI (tehetetlenségi nyomaték) dizájn. A Drone radikális formavilága elsősorban az úgynevezett off-center-, azaz az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása