A II. világháború alatt az amerikai katonák, az úgynevezett 155 mm Gun M1-es, meglehetősen masszív ágyúkkal tüzeltek, melyek egy 94 font súlyú (kb. 42 kg) ágyúgolyót 14 mérföld messzeségből (kb. 22.5 km) pontosan célba tudtak röpíteni.
 

Ezeknek a nehéztüzéreknek a beceneve „Long Tom”, azaz „Hosszú Tom” volt. Gyors ugrással a jelenbe, 2011 őszére éppen a Cobra Golf lapozta át a történelemkönyveket, s készítette el legújabb limitált számú driver-sorozatát, mégpedig Long Tom RAW névvel.

Ezeket a drivereket a háborús ágyúk inspirálták, így teljesen egyértelmű, hogy a készítők azon játékosokra gondoltak elsősorban, akik az ütőerőt tartják elsőszámú fegyverüknek. A 122 cm (négy láb) hosszúságú ütő fejét egy speciális, új titánötvözetből készítették, melynek köszönhetően az „arcrész” vékonyabb lett. A súlyeloszláson is változtattak, így a gravitációs középpont lejjebb került, így a Cobra szerint az elütési távolság jelentősen nőtt az eddigi driverjeikkel szemben. Az ütő súlya 269 gramm, s a boltból egy Grafalloy Blackbird nyéllel vásárolhatjuk meg.

A Grafalloy elmondása szerint a Blackbird nyélen található egyedi fekete festés elősegíti az aerodinamikát. Ami a markolatot illeti, a Winn Ultra Light/Shorty is úgy lett kifejlesztve, hogy még több értékes métereket rakhassunk az ütéseinkbe.

A teljesen fekete Long Tom driver november végén 349 $ értékben kerül a boltokba, az 500 darabos limitált széria, az úgynevezett Long Tom RAW driverek (ezek festés nélkül, csupaszon érkeznek a gyárból) már október közepén elérhetőek lesznek, igaz, 499 $-ért.  

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr293251635

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cobra „Long Tom” driverek a gyorstüzelőknek 2011.10.04. 13:04:56

Ezeknek a nehéztüzéreknek a beceneve „Long Tom", azaz „Hosszú Tom" volt. Gyors ugrással a jelenbe, 2011 őszére éppen a Cobra Golf lapozta át a történelemkönyveket, s készítette el legújabb limitált számú driver-soroza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása