Múlt héten rendezték meg a 33. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságot, mint ismeretes a legjobb eredményt Németh Olivér érte el a magyarok közül. Érdekes a magyar golfsport megint nem az eredményekkel foglalkozik. Sajnos.

Sok kérdésre, elemzésre ad okot egy rangos sportesemény. Márpedig az amatőr nyílt bajnokság egy igen rangos esemény a magyar golfsport életében évről-évre. Az eredmények ismeretében lehet elemezni. Például, hogy ki hol rontott, miért nem gurított be xy a 14. lyukon, pedig… stb. Ezek szakmai elemzések, vélemények. De nem, már megint nem ez történik.


Na akkor vajon mi? Hát persze megvan! Megy az egymásra mutogatás, az üzengetés.

Történt ugyanis, hogy a verseny második napján megbüntették Németh Olivért lassú játékért. Az indoklás az volt, hogy 30 másodperc helyett 55 másodperc alatt végezte el a puttot. Értem én a szabály az szabály be kell tartani. De nem lehetett volna egy kicsit empatikusabb a bíró, mondjuk a melegre való tekintettel. Emlékezetes 2011. augusztus 26.-án dőlt meg az 1950-es melegrekord a fővárosban, ami 37 Celsius fokot jelentett.
A történet itt nem ért véget, mert a versenybizottság később visszavonta a büntetést, tehát nem történt semmi. De mégis, mert állítólag a bíró másnap reggel még a Facebook-on üzent egyet Olivérnek. Ha ez így történt, akkor a bíró egy igen súlyos hibát követett el.
A legsúlyosabb hibát azonban a bíró akkor követtel el, amikor mintegy tiltakozva a versenybizottság döntése ellen nem jelent meg vasárnap a versenyen.
Az egész történettel kapcsolatban két súlyos probléma van:

1. Egy ilyen „amatőr” bírói büntetés miatt nem arról szól a Magyar Bajnokság utóélete, hogy a játékot elemzik, hanem újra másról.
2. Mindenki a büntetés jogosságával és bíró – Németh Olivér kapcsolattal foglalkozik, üzenget, személyeskedik hibásan. Hiszen csak a bírói hibával kéne foglalkozni. Arról beszélni, hogy a Magyar Golf Szövetség hivatalosan miért nem kommunikálta az esetet. Miért nem folytatnak vizsgálatot a bíró ellen? Hogy teheti meg a bíró azt, hogy vasárnap nem megy ki a pályára, stb.!

A legfontosabb dologról esett a legkevesebb szó, történetesen, hogy Olivér a három nap alatt összesen +9 játszott és ezzel a 8. helyen végzett. Egy olyan versenyen ahol, a második napon 66-os pályarekord született. De nem újra magyarosan elkezdődik egy jó kis sárdobálás és közben mindenki elfelejti Olivért. Olivér pedig megérdemli, hogy újra kimondjuk:
Gratulálunk Olivér! Szép volt Olivér!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr433195710

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezekallatok 2011.09.01. 16:30:41

Olyan szép látni, hogy nálunk mindig mindenki csak szapulja a másikat, meg szivatja!
Én olvasom a golfos portálokat, blogokat, stb. És Olivér tényleg remek teljesítményt nyújtott. De ezen írás kivételével ezt tényleg mindenki lesz*rja! Miért? Fáj arról írni, hogy valaki jó? Csak a konfliktus, feszültség, stb. az kell.
Más sportágaknál is így van, szóval a golf sem kivétel!
süti beállítások módosítása