Az olimpiai sportággá vált golf felkeltette a MOB vezetőinek is a figyelmét, amit fontos látogatással demonstrált.

Ritka az efféle magas rangú magyar sportvezető a golfszövetségnél, mint Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság néhány hete megválasztott főtitkára, aki gratulált a legtehetségesebbfiatal játékosoknak (képünk).

Mint a hivatalos közleményből kiderül, a golf ötkarikás bemutatkozásának főpróbájára tulajdonképpen már 2014-ben sor kerül, mégpedig a nanjingi Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékokon. Ezzel kapcsolatban Böndicz Gergő szövetségi kapitány bejelentette, 2013-ban kibővül a válogatott keret, hét fiú és hét lány fogja képviselni a magyar színeket a nemzetközi porondon. A csapat a legtehetségesebb és legkiválóbb teljesítményt nyújtó játékosokból áll. Azonban ahhoz, hogy ezek a fiatalok megállják a helyüket az igen rangos nemzetközi mezőnyben, biztosítani kell számukra a rendszeres külföldi versenyzés lehetőségét.

12-nov-18-mob.jpg

Ezt a célt szem előtt tartva a Magyar Golf Szövetség csatlakozott a környező országok golfirányító szerveinek a kezdeményezéséhez és részt vesz az úgy nevezett Európai Olimpiai Reménységek Versenysorozatban. A bajnokság hat állomást foglal magába így, jövő évben hat különböző országban kerül megrendezésre. Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország házigazdái lesznek egy-egy fordulónak. A résztvevő nemzetek hat-hat fős fiú és lány csapatot vonultatnak fel az erőfelmérőkre. Hazánk elsőként adhat otthont az Európai Olimpiai Reménységek Versenyének, 2013. április 17-21 között a tatai Old Lake Golf Clubban.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr84912627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása