Egyik nap Rory McIlroy még a golfvilág trónjáról szemléli az eseményeket, másnap pedig már egy érdekes identitás válságban találja magát. Két nemzet között.

„Reméltem, hogy a sikereim a golfpályán lesznek a legnépszerűbb témák az elkövetkező napokban.” – Posztolta Twitter oldalára hétfőn az észak-ír játékos. Nem sokkal ugyanis a BMW Championshipen aratott sikere után McIlroy máris egy komoly vita közepén találta magát, mely szerint lassan el kéne döntenie, hogy melyik nemzetet képviseli a 2016-os Riói Olimpián. Az ír golf elsőszámú reprezentánsa ugyanis – mivel az ország tagja Nagy-Britanniának – a brit mezt is felhúzhatja az ötkarikás játékokon.

12+szep+13+Rory+McIlroy.jpg

A vitát tovább gerjeszti az az interjú, melyet McIlroy a The Daily Mailnek adott. Ebben ugyanis a 23 éves sztár jelezte, hogy jobb kapcsolatot ápol az Egyesült Királysággal, mint Írországgal. „Ami igazán megnehezíti a dolgomat ebben a kérdésben, az az, hogy világ életemben az Ír Golfszövetség alatt játszottam, Írország színeiben szerepeltem a versenyeken, de a tény az, hogy sokkal inkább érzem magam britnek is és írnek is egyszerre.” Erre persze kezdetét vették olyan találgatások, hogy McIlroy már döntött, ám a játékos most eloszlatta a kételyeket. „Szeretném leszögezni, hogy még egyáltalán nem döntöttem az olimpiai szereplésem kapcsán. Az ötkarikás játékokon óriási megtiszteltetés lenne játszani. Még mindig négy év van hátra a konkrét kezdésig, így közeljövőben ne is várják tőlem, hogy kihirdetem az álláspontomat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr484774368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása