Scott a 17-es és a 18-as szakaszon olyat ütött, amit a köznyelv csak „underhook” néven ismer. A sima „hook”, azaz horog olyan hibát jelent, melyben egy jobbkezes játékosnál az elütés után a labda jobbra száll, ám szép csavarral végül balra kerüli el a végállomást.

Ki? Adam Scott

Mit? Egy 161 méteres félrecsavarás (17-es zászlónál) és egy ívelt tee-ütés hármas fával (18-as zászlónál)

Hol? A 414 méteres par 4-es 17.-, valamint a 378 méteres par 4-es 18. szakaszokon a Royal Lytham pályáján

Mikor? A British Open utolsó fordulójában

Scott a 17-es szakaszon is így rontott, majd így talált végül a mély gödörbe az utolsó zászlónál is. Az „underhook”, vagy alsó horog tehát olyan ütésforma, melyben a lendítés második, azaz lefele irányuló szakaszában a golfütő feje jóval az eredeti ív alá kerül. Ezzel ráadásul Scott már hosszú ideje küszködik – egyáltalán nem tudja kiölni játékából ezt a kellemetlen hibát. A világ egyik legkiválóbb ütőmozdulatával rendelkező játékosnak is vannak tehát ilyen gyermeteg hibái, ez most neki a British Open bajnoki címébe került.

12-júli-25-adam-scott.jpg 

A trükk:

A legjobb gyakorlás arra, hogy ne essünk Adam Scott hibájába, ha a gyakorló ütéseket megpróbáljuk zárt lábbal elvégezni. Ezáltal a testünk felső része olyan helyzetbe kerül a lábakhoz képest, hogy szinte lehetetlen alá lendíteni. Scottnak is ez volt a hibája, hogy túl nagy terpeszben indított, ezáltal a csípője is túlmozgott.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr244677058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása