Tiger Woods ütése egy hatalmas fatörzs mögül gyerekjátéknak tűnt a mester kivitelezésében, ám egy ilyen produkció jóval veszélyesebb és kockázatosabb annál, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.

Ki? Tiger Woods

Mit? 160 méteres ütés 9-es vassal a lyuktól szűk tíz méterre

Hol? 471-yardos (430 méter), par 4-es 12. lyuk a Congressional pályáján

Mikor? Az AT&T National utolsó fordulójában

Ilyen eldugott helyről nem könnyű greent találni, pláne ha az ember labdája konkrétan egy óriási fa mellett nyugszik a fűben. Ilyen szituációban Tiger Woods-nak azzal kellett számolnia, hogy nem fogja tudni teljes mértékben befejezni ütőmozdulatát, legalábbis kontaktus nélkül biztos, hogy nem. A torna győztese tudta, hogy oda fog csapni egyet a fának, miután elütötte labdáját, ám emiatt nem foghatta vissza a mozdulatsort sem. Woods még arra is ügyelt, hogy megkérte a körülötte álló szurkolókat, hogy lépjenek hátrébb, mivel egy esetleges „becsapódás” után az ütője könnyen darabjaira eshetett volna szét. Tiger bölcsen, amolyan V-alakban indította meg a mozdulatot, majd ahogyan azt eltervezte, az elütés után a fatörzsbe vezette ütőjét. Szerencséje, hogy a sportszer nyele hajlott csak meg és nagyobb kár nem keletkezett.

12-juli-03-Tiger Woods AT&T.jpg

A trükk: Amennyiben nem vagyunk még a Tour játékosok szintjén, elégedjünk meg a kevesebbel, ami sok esetben persze több lehet és kifizetődőbb. Ha egy idegen objektum áll az utunkban, próbáljuk meg úgy kikerülni, hogy a labda játékban maradjon, nem feltétlenül kell greent ütni elsőre. Fontos, hogy az U-alakú ütőmozdulat helyett az élesebb V-alakot részesítsük előnyben.


A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr44626654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása