Gary Van Sickle, a Sport Illustrated szakírója összegyűjtötte azokat az okokat, melyek alátámaszthatják Tiger Woods hullámzó teljesítményét az idei U.S. Openen.

Ez egy folyamat. Ezt hangoztatja legalábbis Tiger Woods a sajtónak, amikor Sean Foley-val kialakított új ütésmozdulatának sikerességéről kérdezik. Persze lehet, hogy a tökéletesítés tényleg hosszabb időt vesz igénybe. A modern golf legjobb játékosának két évébe kerülne az átállás? Ugyan.

Dublőr. Lehet, hogy nem is Tiger Woods lépett pályára szombaton az U.S. Openen, hanem Kevin Na? A koreai golfozó, a tigris bőrébe bújva annyiszor hátrált meg egy-egy lendítés előtt, hogy sokan tényleg csak egy rossz viccet sejtettek az ügy hátterében.  

Tiger is ember. Ez igaz, de ember volt az elmúlt évtizedben is – bár amikor sorra nyerte a major tornákat, Woods egy egészen más bolygó lakosának tűnt.

12-juni-24-Tiger Woods.jpg

A Phil Mickelson szindróma. Lehet, hogy Tiger Woods elkapta Mickelsontól a rövid putt vírust? A régi Tiger a közeli gurítások ásza volt – nem beszélve a távoli puttokról. Az új Woods azonban egészen más, legalábbis az esetek nagy részében az. Szexbotránya után szinte még nem láttuk olyan magabiztosan gurítani, mint a régi szép időkben.

A test. A sok sérülés, a térd, az Achilles, és még ki tudja hány nyavalya, amelyről Woods nem beszél a nyilvánosság előtt. Ezek mind-mind befolyásolják a játékát. Egy ilyen golfozó, aki éjjel-nappal a golfpályákon gyakorolt, bizony nagy bajban van, ha a saját teste nem engedi ki a greenekre.

Az egyezség. Az egyik legvalószínűbb és leghihetőbb ok Tiger gyenge teljesítményére, hogy az egykori világelső anno eladta a lelkét az ördögnek, cserébe azonban a fejére helyezhette a golf koronáját. Most azonban úgy tűnik, hogy szólítják odalentről.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr564607857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása