Az Addu Atoll-i Shangri La’s Villingili Resort & Spa, március 27-én megnyitja a Maldív-szigetek első nagypályás golfcentrumát. Aztán mertek tovább is álmodni…

 
A kilenclyukas pálya 7 és fél hektáron terül el egy eddig kihasználatlan földterületen és elsősorban a kikapcsolódni-, sportolási lehetőségre vágyó golfozókra tervezték. A lyukak nagy része par-3-as és átlagosan 123 yardos területtel rendelkeznek. A sziget környezetével kapcsolatos kételyeket a pálya szóvivője gyorsan eloszlatta, hiszen kijelentették: a föld trágyázását minimálisra csökkentik és a tiszta víz felhasználásával sem lesznek problémák. Érdekesség, hogy a Maldív-szigetek turizmusa az elmúlt tíz esztendőben szinte megduplázódott, 2011-ben pedig rekordot döntött a 931.000 érdeklődővel, mely szám az idei évre minden bizonnyal csak nőni fog. A turizmusnak köszönhetően a gazdaságban is nagy robbanás következett be és persze más infrastrukturális fejlesztések is lehetővé váltak, lásd golfpálya a szigeten.
 
 
A híresztelések szerint azonban a közeljövőben egy másik pálya veheti át az uralmat, ám nem a szigeteken, hanem az óceánban, hiszen egy amolyan vízen lebegő golfpályával szeretnének előrukkolni a tervezők. A fejlesztési terveket amúgy a Troon Golf és a Dutch Docklands cég közösen jegyzi, a 2015-re elkészülő projektre állítólag közel 500 millió $-t szánnának. Egy motoros csónakba pattanva közelíthetjük majd meg a vízi golfpályát, melyen összesen 27 lyuk lesz – különböző szigeteken elhelyezve. A zászlóval ellátott területek víz alatti alagutakkal kapcsolódnának.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr714329458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2012.03.22. 09:22:01

Ez azoknak, akiknek annyi pénzük van, hogy a sima golf már nem kielégítő, de annyi még nincs, hogy a Holdra utazzanak?!
süti beállítások módosítása