A második extra lyuknál, Phil Mickelson és Keegan Bradley életmentő birdie puttjainak köszönhetően hárman versengtek a végső győzelemért, ám Haas egy 14 méteres (45 láb) birdie puttot értékesített, így ő nyerte meg a Northern Trust Opent. A PGA Tour Shots of the week eheti rovata, így erről a különleges "putt versenyről" szól.  

 
A győztes 2-vel par alatti 69 ütéssel zárt, így zsinórban harmadik éve nyerte meg a PGA Tour-eseményt. Pedig egészen máshogy festett a dolog a rájátszás előtt. Haas a driving range-en melegített az utolsó utáni megmérettetésre, bár talán ő sem gondolta komolyan, hogy a negyedik nap előtt még a holtversenyben vezető Mickelson és Bradley birdie puttokkal harcolja ki a továbbjutást az extra körre. Pedig így lett, „Lefty” és Bradley is remekelt, így jöhetett a hármas összecsapás. A rájátszást a 18. lyuknál kezdték, ahol Bradley-nek volt a legjobb esélye a birdie-re, ám 4,5 méteres (15 láb) gurítása kipörgött a lyuk széléről. Végül a 285 méteres (312 yard) 10. szakasznál dőlt el minden, mely állítólag a legjobb rövid par-4-es terület Amerikában. A legérdekesebb lyukak közé tartozik, hiszen akár egyetlen drive-val is megközelíthető, ám minden a pozíción múlik. Haas hosszút-, Mickelson és Bradley rövidet ütöttek, ám ezúttal az utóbbi két játékos került horrorisztikus szögbe. Bradley és Mickelson is 71-gyel zárt, mindketten elhibázták utolsó lehetőségüket, így végül Haas örülhetett, ezzel megszerezve élete negyedik PGA Tour-címét. Sikerével fellépett a világranglista 12. helyére. Luke Donald, a jelenlegi No.1 pocsékul kezdett, küszködésének egy 78-as nyitány vetett véget.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr974150194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása