Az amerikai tinédzser Jessica Korda nyerte meg a rájátszás második szakaszát a hétvégi Women’s Australian Openen, ezzel megszerezve élete első LPGA tornacímét.

A mindössze 18 esztendős Korda ezzel egy amolyan családi duplázást hajtott végre, hiszen a lány édesapja, bizonyos Petr Korda még 1998-ban szintén győzni tudott az Australian Openen – igaz, ő Melbourne-ben a teniszpályán állhatott a dobogó legfelső fokára. „Ez egy igazán különleges hely a családom számára. Életem első győzelmének keresve sem találhattam volna kedvesebb helyszínt.” – Nyilatkozta a győztes a tornát követően.

A több játékost felvonultató rájátszásban (mely az LPGA történetében a legmagasabb létszámú volt) Stacy Lewis, Brittany Lincicome, Julieta Granada, So Yeon Ryu és Hee Kyung Seo is parral nyitottak, ám a második lyuknál már senki nem tudta megfogni a fiatal amerikait. A világ jelenlegi elsőszámú golfozója, a tajvani Yani Tseng óriási bakikat mutatott be. A pénteki játéknapon négyes-bogey-t ütött, majd teljesítményét megfejelte még további két bogey-val. Vasárnap aztán tovább süllyedt, tripla-bogey-zott a par-4-es negyedik zászlónál, majd a 15. és a 16. lyuknál is rontott. Tseng holtversenyben csak a nyolcadik helyen végzett, ami nagy blama a jelenlegi világelsőnek. Győzelmével, Korda 165.000$-t vághatott zsebre, míg a rájátszás vesztesei egyaránt 63.784 dollárral gazdagodtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr514099969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása