A két észak-ír golfozó, Darren Clarke és Rory McIlroy is tagja azon szerencséseknek, akiket II. Erzsébet királynő kitüntetésben részesített újévi listáján. Clarke és McIlroy is karrierjük első major-tornagyőzelmével érdemelték ki az elismerést.

 
A 43 esztendős Darren Clarke a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatát kapta meg, miután idén a British Openen a Royal St. George’s pályáján begyűjtötte élete első major-győzelmét. „Ez egy hihetetlen kitüntetés. Ennél szebben nem is lehetne lezárni ezt a szezont. Az egész életem szinte megváltozott a főtáblás sikerrel, s azóta szinte a fellegekben járok. Most pedig ez a birodalmi kitüntetés.”
 
Rory McIlroy és Darren Clarke
 
Darren Clarke amúgy pár héttel azután vehette magához a British Open serlegét, hogy a 22 esztendős Rory McIlroy bezsebelte az U.S. Open első helyét a Congressionalen. 1934 óta a második legfiatalabb major-győztes McIlroyt a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották. „Nagyon megtisztelő, hogy egy olyan elismerést kaptam, amit csak igazán kivételes emberek birtokolnak.” – Mondta McIlroy. „A legtöbb ember rettentő sokat tett másokért, nagy áldozatokat hoztak a társadalomért. Nagyon szerencsés vagyok, hogy csatlakozhattam hozzájuk.” A taekwondo világbajnoknőt, Sarah Stevensont – aki a Londoni Olimpiai Játékok egyik legnagyobb esélyese lehet – szintén tagjának választotta meg a Birodalmi Rend. Stevenson amúgy tragikus évet zárt, hiszen 2011-ben veszítette el szüleit. Az egykori Forma-1-es pilótát, Nigel Mansellt a Birodalmi Rend, parancsnoki kitüntetésével díjazták. 

A bejegyzés trackback címe:

https://golfdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr543515883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása